Slutt på sync-trøbbel

De fleste som kjøper telefoner eller PDA-er av den avanserte sorten legger stor vekt på synkroniseringsmuligheter. Da Windows Mobile 5.0 ble lansert kom det også en egen programvare for operativsystemet, ActiveSync 4.0. Denne viste seg imidlertid raskt å ikke være helt feilfri.

Brukere av Windows Mobile 5.0 erfarte nemlig at overføring av filer ble brutt, at telefonen eller PDA-en ikke fant andre enheter, at ferdig overførte filer ikke fungerte når man prøvde å åpne dem og mange andre problemer. Nå har Microsoft lansert versjon 4.1 av programvaren, som skal være vaksinert mot problemene.

I tillegg til at barnesykdommene er fjernet har også overføringshastigheten blitt forbedret, samtidig som man nå kan synkronisere bildene i kontaktlisten med Microsoft Outlook.

Har fjernet Remote PC Sync
Microsoft har også fjernet Remote PC Sync, slik at man ikke lenger kan synkronisere enhetene via et trådløst nettverk. Grunnen til dette er i følge produsenten tilbakemeldinger på hull i sikkerheten ved bruk av Remote PC Sync. Man er dermed begrenset til å bruke blåtann, kabel eller infrarød.

Hvis du har en telefon eller PDA med Windows Mobile 5.0 kan du laste ned ActiveSync 4.1 fra Microsofts hjemmesider. Brukere med Windows Mobile 2003 må bruke den eldre versjonen ActiveSync 3.8.

(Kilder: Microsoft, Pocket PC FAQ, PCAdvisor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen