Slutt på reklamefrie videoer

YouTube har tidligere annonsert at de vil belønne sine beste bidragsytere.

Nå vil de øke belønningen ved hjelp av reklame i selve videosnuttene.

Les også:
Lærere vil forby YouTube
.
Google vil renske opp YouTube
.
YouTube betaler deg for videoene dine
.

Reklame i videoer
Amerikanske brukere vil i dag oppleve en endring i videoer de ser via YouTube. Tidligere har Google, som eier videosiden, hatt inntekter ved hjelp av tekstreklame på siden. Videoene selv har så langt vært fri for reklame.

Dette vil det nå bli slutt på da reklamen blir mer fremtredende ved at den er plassert inne i selve videoene.

Transparent markedsføring
I praksis vil det dukke opp en transparent reklame i bunnen av videoen etter 20 sekunder. Denne vil ligge der en stund og ved klikk åpnes det en ny side for produktet som markedsføres.

Forsøk med reklame før selve videoen viste at mange valgte å se annet materiale, dette er bakgrunnen for den noe utradisjonelle markedsføringsmetoden.

- Vi forsøker å respektere våre brukere samtidig som vi jobber med våre partnere. Mindre enn 10 prosent av forsøkspersonene syntes det var irriterende med denne formen for reklame, forklarer Eileen Naughton fra YouTube til Times Online.

Vil dele inntekt
Ikke alle videoer vil ha denne formen for reklame. I første rekke er det noen få utvalgte samarbeidspartnere som vil ha denne typen reklame. Da fortrinnsvis videoer fra de store medieleverandørene som BBC, Warner Music og CBS. Også noen videoer fra de mest populære vanlige brukere vil bli med på prosjektet.

YouTube lover da at de vil dele inntektene fra reklamen med sine partner. Hvor stor andel av inntektene partnerne vil få er usikkert, men YouTube vil ta betalt cirka 20 dollar per tusende seer ifølge Times Online.

YouTube ønsker å ha full kontroll over hvor reklamen dukker opp slik at ikke for eksempel BMW sin reklame blir lagt over en støtende video av biluhell eller lignende.

Starter i USA
Foreløpig er det kun amerikanske nettbrukere som vil få se reklamene. Andre brukere blir enn så lenge spart for disse, men trolig blir modellen videreført til andre land i nær fremtid.

Google kjøpte YouTube for hele 1.65 milliarder dollar i oktober 2006 og er avhengige av å tjene inn dette beløpet for å rettferdiggjøre den svimlende summen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen