Slutt på Nexus fra Google

Tidligere i år ble det spekulert i flere oppfølgere til Googles Nexus One. Spesielt var forventningene høye til en Nexus-modell med skyvetastatur, en modell vi mistenkte kunne dukket opp på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

Nexus Two dukket aldri opp i Spania, og nå ser det ut til at den heller aldri vil dukke opp noen andre steder. Googles Eric Schmidt kunne nylig fortelle at planen bak Nexus One var å dytte maskinvarebransjen fremover.

Google-sjefen konkluderer med at i forhold til målsetningen var Nexus One så vellykket at noen Nexus Two vil det ikke bli behov for.

Solgte aldri mye

Det er likevel mye som tyder på at Nexus One ikke var særlig vellykket i form av salgstall. I løpet av 74 dager skal Nexus One ha solgt kun 135 000 enheter. Årets dings for 2009, ifølge Time Magazine, Motorola Droid solgte hele 1 million enheter i løpet av samme periode.

Til sammenlikning solgte Apple 1,7 millioner enheter av Iphone 4 i løpet av de første tre salgsdagene.

Mange kraftige alternativ

I dag fins både HTC Desire og Samsung Galaxy S i Norge, og et utall andre varianter i det store utland, med HTC Evo 4G som en av spydspissene.

Dermed trenger man ikke lenger se til Google for en av de heftigst spesifiserte Android-telefonene på planeten. Likevel er Nexus One den eneste av telefonene som kjører Android som ikke er modifisert på noen måte - og dermed også den eneste telefonen som til enhver tid vil kunne kjøre siste utgave av Googles operativsystem.

Les også:

(Kilder: intomobile.com, pressemelding )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen