Slutt på kopisperrer

Under dagens pressekonferanse i London fikk EMI-sjef Eric Nicoli besøk av Apple-overhode Steve Jobs.

Etter at Wall Street Journal søndag blåste nyheten om at dagens pressekonferanse skulle handle om en oppheving av de forhatte kopisperrene, har ryktene gått verden rundt.

Bedre kvalitet, høyere pris

Nå er det altså avklart, EMI skal selge hele sitt digitale musikkbibliotek uten kopisperrer, eller DRM om du vil. Du skal også få tilgang til musikken i bedre kvalitet enn tidligere, skriver selskapet i en pressemelding.

Prisen kommer til å bli 1,29 dollar per sang, eller 7,85 kroner. Det er 30 prosent dyrere enn dagens 99 cents, eller seks kroner.

Tjenesten blir tilgjengelig over hele verden i mai, men de Teknofil har ikke lykkes å få kontakt med Apple Norge for å høre hvordan de norske prisene vil bli.

I dag koster en sang på iTunes Norge åtte kroner, og det er naturlig å tro at prisen vil øke omtrent det samme som de amerikanske prisene.

EMI-sjef Eric Nicoli sier selskapet kommer til å selge sin kopisperreløse musikk også på andre nettbutikker enn iTunes.

Får fortsatt kopisperre

Det betyr likevel ikke at musikk med kopisperre kommer til å forsvinne.

Apple har annonsert at iTunes kommer til å selge EMI-musikk i dobbelt så bra lydkvalitet, med kopisperren fjernet, for en høyere pris enn dagens. Om du ikke ønsker å betale den høyere prisen, kan du altså velge å kjøpe sangen med kopisperre.

Komplette album fra EMI-artister solgt gjennom iTunes blir automatisk solgt med den høyere lydkvaliteten og uten kopisperrer – uten tillegg i prisen.
Har du allerede kjøpt standardsanger eller –album med kopisperre, kan du oppgradere musikkfilen for 30 cents, rundt 1,80 kroner. Igjen er den norske prisen ikke sikker.

Jobs klagde

Apples Steve Jobs oppfordret i februar musikkbransjen til å fjerne DRM-beskyttelsen på musikkfiler.

Stadig flere forbrukere og produsenter av MP3-spillere kritiserer kopibeskyttelsen DRM som er på musikkfiler kjøpt fra mange nettbutikker. Den fører nemlig til at forbrukerne ikke kan lytte til musikkfilene på forskjellige MP3-spillere.

Apples Steve Jobs oppfordret i februar musikkbransjen til å fjerne DRM-beskyttelsen på musikkfiler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen