Slutt på iPhone uten binding

Dette har skjedd:

Vodafone varlset i midten av november søksmål mot T-Mobile for å stoppe salget av iPhone med bindingstid. Søksmålet resulterte i at T-Mobile valgte å selge iPhone operatørlås og binding i to uker.

Dette har skjedd:

Vodafone varlset i midten av november søksmål mot T-Mobile for å stoppe salget av iPhone med bindingstid. Søksmålet resulterte i at T-Mobile valgte å selge iPhone operatørlås og binding i to uker.

Tysk domstol godkjente i går at T-mobile kan selge iPhone eksklusivt i Tyskland med to års abonnementskontrakter. Dermed er det slutt på ulåste iPhone-telefoner for tyske mobilkunder.

Kjennelsen kom etter at Vodafone, som er Tysklands nest største mobiloperatør, i forrige måned trakk T-mobiles enerett på telefonen for retten. Ønsket til Vodafone var å tvinge T-mobile til å tilby telefonen uten abonnement, slik at den kan brukes med andre operatører. Alternativet, mente Vodafone, var å forby iPhone i Tyskland.

Gårsdagens kjennelse viser at Vodafone og domstolen er uenig i hva som er riktig tolkning av forbrukerloven.

Stopper salget av ulåste telefoner
Rettens avgjørelse er samtidig godt nytt for T-mobile. Operatøren har siden søksmålet ble kjent solgt åpne iPhone for den nette sum av 999 Euro, eller vel 8100 kroner. Salgssummen har vært såpass høy at den nok har skremt vekk kundene. Samtidig har salget av åpne iPhones vært et brudd i strategien til Apple fra USA og Storbritannia, der telefonen kun selges med bindingstid.

Men for de som frykter at dette blir slutten på "lovlige" ulåste iPhone-telefoner så er det ingen grunn til bekymring. Franske Orange begynte salget av telefonen i Frankrike i forrige uke, og tilbyr kortere bindingstider som også kan avsluttes etter en kortere periode.

Oranges salgsvilkår på iPhone er dermed det eneste gjenværende bruddet med Apples harde linje på to års bindingstid. Dette skal, hevder enkelte, også være grunnen til at Steve Jobs ikke var tilstede under den franske lanseringen, imotsetning til den tyske og engelske.

(Kilder: Information Week, Reuters, Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen