Slutt på gratis Outlook-Hotmail

Microsoft slutter snart med gratis Hotmail for brukere som ønsker å lese meldinger med Outlook eller Outlook Express programmene. En av grunnene skal være at spammere misbruker tjenesten i stadig økende grad.

Funksjonen som gjør det mulig å lese Hotmail-meldinger med Outlook er basert på teknologien "Distributed Authoring and Versioning" (WebDAV), og er en utvidelse av HTTP-protokollen som websider bruker.

Microsoft bruker et såkalt "Human Interactive Proof" (HIP) for å redusere sjansen for at tjenesten skal kunne misbrukes med automatiske meldinger. Spammere har likevel funnet måter å misbruke systemet.

Tjenesten blir snart tilgjengelig kun for de som bruker betaltjenestene Hotmail Extra Storage og MSN Premium. Dette håper Microsoft vil redusere misbruken.

Microsoft sier selv at Hotmail skal fortsatt være gratis, men at da må brukere enten betale for å lese e-post i Outlook eller Outlook Express, eller lese e-post via websiden.

Brukere som i dag bruker Outlook eller Outlook Express til å lese e-post fra Hotmail-kontoer, skal få god tid (flere måneder) på seg å betale eller slutte å bruke tjenesten. Brukerne skal få mange varsler om dette, før tjenesten stenges.

(Kilde: winnetmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen