Slutt på gratis MMS

NetCom startet den norske priskrigen på MMS i juni da de lanserte gratis MMS for alle ut måneden. Grunnen var at NetCom ønsket å få nordmenn til å prøve ut og ta i bruk MMS like flittig som man idag bruker SMS. Etter veldig kort tid eksploderte bruken av MMS, og konkurrenten Telenor meldte seg raskt på gratisfesten.

Etterhvert ble det et våpenkappløp mellom Telenor og NetCom uten like, og ingen av de to operatørene tok sjansen på å ta betalt for tjenesten av frykt for å miste kunder. Operatørene forlenget gratisperioden måned for måned, og vi har hatt muligheten til å boltre oss i meldinger med bilder og lyd i snart et halvt år. I august kastet også Chess seg på bølgen og ga gratis MMS til sine kunder, sammen med en skarp melding til de større operatørene.

Og det har fungert. I måneden juli sendte NetCom-brukere over 800.000 MMS, som var en tredobling fra måneden juni. Senere tall viser for eksempel at Telenor-kunder sendte 3,7 millioner MMS i oktober mot 2 millioner MMS i september. Salget av MMS-telefoner gikk til værs i takt med bruken av MMS, og telefonprodusentene gned seg i hendene. Også salget av kameratelefoner gikk på høykonjunktur. I Sverige sto kameratelefonsalget for 20 prosent av telefonsalget.

Spørsmålet som operatørene nå mister nattesøvnen på er om Ola Nordmann virkelig er bitt av MMS-basillen, eller om folk vil slutte å sende MMS med en gang gratisperioden er over. Trolig håper både Telenor og NetCom at juletider skal gi gode inntekter fra julehilsener som er mer stas i form av bilder enn ren tekst.

Prisen er også et spørsmål. MMS har falt mye i pris siden Telenor lanserte tjenesten ifjor til 10 kr per MMS. Siden den gang har NetCom gitt selskapet sterk konkurranse med flere priskutt og fra imorgen vil en MMS koste 2,50 kr hos alle operatører. Men de fleste analytikere tror at prisen vil falle ytterligere, og mindre operatører som Chess har allerede varslet full krig.

Forhåpentligvis vil MMS snarlig falle i pris, for fristelsen til å erstatte daglige tekstmeldinger med fargefulle bilder er stor, så ettersom priskampen fortsetter utover vinteren er det bare å håpe på en liten julegave fra operatørene.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen