Slutt på å gå seg bort

Kameraet som har alt? Sony HX5
Kameraet som har alt? Sony HX5

Har du dårlig steds- og retningssans, eller liker du bare å vite hvor du har tatt et bilde? Sony løser begge problemene med Cyber-shot DSC-HX5. Kameraet kan vise posisjonen din på skjermen i sanntid, samtidig som kompasset registrerer himmelretningen du tok bildet i. Når du kommer hjem, kan du lese ut denne informasjonen igjen. Dette er nyttig når du er på lang tur og farter mye rundt.

Men utover denne funksjonen, så ser dette også ut som et habilt kamera. Det har 10 megapiksler på en Exmor R-brikke på 1/2,4 tommer. Exmor R-brikken samler mer lys enn tradisjonelle brikker, og bør gi bedre støyegenskaper.

I likhet med ganske mange andre produsenter, har Sony nå også et kompakt ultrazoomkamera. HX5 har 10x zoom, tilsvarende 25-250mm. Du får med andre ord skikkelig vidvinkel med denne modellen, og med den lange telen, dekker det omtrent alle brennvidder du måtte trenge. Med optisk bildestabilisator bør du også kunne få skarpe bilder, selv om ikke lysstyrken på objektivet er all verden

Dette er også det første lommevennlige kameraet vi ser som støtter Full HD video. 1920x1080i med inntil 50 bilder pr. sekund, i AVCHD-format bør kunne gi bra videokvalitet.

7,6cm LCD-skjerm på baksiden.
7,6cm LCD-skjerm på baksiden.

Som om alt dette ikke var nok, har Sony også puttet inn en HDR-funksjon, der kameraet tar to bilder rett etter hverandre, med ulik eksponering, og setter dem sammen til ett bilde for å få fram detaljer både i høylys og skygger.

Det som kanskje er mest imponerende, er at Sony har presset alt dette inn i et kamerahus som er mindre enn 2,5cm tykt. Sammenliknet med for eksempel Panasonic TZ7 på ca 3,3cm, blir dette svært slankt.

Sony hevder at dette er ”Det eneste kameraet du trenger”. Hvorfor de da samtidig lanserer ni andre modeller, kan man lure på. Men slike påstander kommer ofte når det er markedsfolk som skal skrive. Likevel, skal man dømme etter spesifikasjonene, er det kanskje nærmere sannheten enn for noe annet kompaktkamera akkurat nå.

Herligheten får en veiledende pris på 3500,- kroner, og dukker opp i butikkene i mars.

W380
I samme slengen kommer sony med W380, som er et ganske standard kamera uten alt for mange sensasjonelle nyheter, men som bør være et greit kamera for de som bare skal ha noe som fungerer.

Kameraet har 14 megapiksler, 6,9cm (2,7 tommer) skjerm, videoopptak i 720p, 5x zoom, og alt sammen i et lite kamera som er under 2cm tykt.

Dette kameraet finnes i ikke mindre enn sju versjoner, som har litt ulik skjermstørrelse og et par andre mindre forskjeller. Dessverre har ikke Sony klart å gi oss informasjon om disse forskjellene når dette publiseres. De andre kameraene har benevnelsene W310, W320, W330, W350, W360 og W390. Veiledende priser varierer fra 1500 til 2300 kroner, og kommer på ulike tidspunkter mellom januar og mars.

S2100
Til slutt har de også sluppet S2100, som er et billigkamera med 12 megapiksler og 3x zoom. Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) og kameraet er uten bildestabilisator. Til gjengjeld er prisen ganske hyggelig. 1100 kroner lar seg høre. Det kommer også en lillebra, S2000 til en tusenlapp. Begge kommer på markedet i februar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen