Slutt på 18 måneders binding

I følge Aftenposten har Telenor nå bekreftet til Forbrukerrådet at de vil redusere bindingstiden fra 15. mars i år, slik at den maksimale bindingstiden vil gå ned fra 18 til 12 måneder. Forståelig nok har Telenor satt som forutsetning at også de andre norske operatørene setter en maksgrense på ett år.

Redusert bindingstid betyr nemlig også at selskapet ikke kan subsidiere mobiltelefoner med like store summer som de gjør i dag. Hadde andre operatører fått lov til å ha 18 måneders bindingstid ville dermed ikke Telenor ha mulighet til å være konkurransedyktige på mobilpriser lenger.

En annen forandring som trer i kraft fra og med 15. mars er redusert gebyr på oppsigelse av et bundet abonnement før tiden. Gebyret vil også gradvis synke ettersom bindingstiden løper, slik at det koster betydelig mindre å bryte avtalen når det er én måned igjen enn når det er 11 måneder igjen.

Det er nok imidlertid ikke alle som er like glade for den nye ordningen, ettersom det utvilsomt kommer til å bli et betydelig mindre utvalg av mobiltelefoner til kronestykket med bindingstid etter 15.mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen