Slutt for spillpirater?

Piratkopiering av spill, spesielt til pc, har vært et gigantisk problem for spillbransjen, og man kan kun spekulere i hvor mange milliarder som går tapt hvert eneste år. Nå virker det imidlertid som det er et lys i tunnelen.

Atari-grunnlegger
Under Wedbush Morgan Securities årlige Management Access Conference tok Atari-grunnlegger Nolan Bushnell plass på talerstolen, og skisserte tankene sine rundt problemstillingen, og en høyst konkret måte å løse det på i fremtiden.

- Det finnes en skjult krypteringsbrikke kalt TPM, som ikke kan fjernes, og som nå installeres på de fleste nye hovedkort som lages. Det dette betyr i praksis er at spillutviklere kan kryptere og ved hjelp av unike passordløsninger, lage en 100 prosent kopieringssikker løsning, sier Bushnell.

Skepsis hos hackere
Det er ikke første gang noen har påstatt kopieringssikre løsninger, og omtrent uten unntak har disse blitt knukket i løpet av kort tid. Bushnell er imidlertid sikker i sin sak om TPM-brikkens fortreffelighet.

- I det øyeblikket installert base blir stor nok, og det vil skje i løpet av noen år, ettersom folk kjøper nye maskiner, vil vi se en markant økning i spill som ikke kan kopieres, avlsutter Bushnell.

Kun tiden vil vise om Atari-grunnleggerens optimisme vil gi utslag i reell avkastning for en frustrert spillbransje.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen