Slutt for Alarmprisen

Ida Maria, Marit Larsen, Madrugada, Annie, Mira Craig, Purified in Blood og Moving Oos. Lista over norske artister som har blitt hedret med en pris under Alarmprisen har rukket å bli lang siden oppstarten i 2001. Nå er prisutdelingseventyret over, Alarmprisen legges ned. Dermed blir det heller ikke noe av den planlagte prisutdelingen på Rockefeller 21. november i år.

Ida Maria er den siste artisten som fikk
Ida Maria er den siste artisten som fikk "Årets Alarmpris".

Ikke drivbart

I pressemeldingen fra styret i Stiftelsen Alarm skriver styreleder Paal Ritter Schjerven at prisutdelingen møter sitt endelik fordi den har for lite støttemidler og for få sponsorer. Videre skriver han også at det helt siden 2001 har vært en beinhard kamp å arrangere musikkdugnaden, og at det ikke hadde vært mulig uten hjelp fra Musikernes Fellesorganisasjon og artistorganisasjonene GramArt og Gramo:

– Alarm har eksistert på tross av at det er null offentlige midler som går vår vei, og at plateselskapsorganisasjonene ikke gir midler til Alarm. Det er det største problemet. Vi har ingen trygghet, så vi blir veldig sårbare når konjunkturene svinger i vår disfavør. Følelsen nå er at dette er trist for populærmusikken og artistene, sier Paal Ritter Schjerven til Kulturo.no.

Han forteller at styret i stiftelsen har fått særlig mange sjokkerte tilbakemeldinger fra artister og bransjemedarbeidere. Spellemannsprisen har et bredt utvalg av musikksjangere som kjemper om priser. Derfor var Alarmprisen et godt supplement, fordi prisene som ble delt ut utelukkende gikk til populærmusikk:

– Alle tre prisutdelingene (by:Larm, Spellemann og Alarmprisen red. anm.) er viktige og utfyller hverandre. Veien fra å bli oppdaget på by:Larm til å få en Spellemann-pris er faktisk veldig lang. Alarmprisen har hjulpet på veien, sier Schjerven.

Slutter på topp

Til tross for at Alarmprisen flyttet sin utdeling til høsten for slik å hjelpe julesalget, var det vanskelig å få arbeidet til å gå rundt økonomisk.

– Vi synes jo vi gjorde en viktig jobb på dugnad, men mange av våre støttespillere er små selskap uten store penger. Dette er jo en forpliktelse overfor våre samarbeidspartnere. Vi valgte å sifra da vi så at dette ikke kom til å gå økonomisk, heller enn å komme og sutre over et underskudd i etterkant.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen