Slutt på plasma fra Panasonic
Teknofil
(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Slutt på plasma fra Panasonic

Ryktene var sanne – nå er det over for TV-teknologien hos japanerne.

I forrige måned hevdet den japanske finansavisen Nikkei at Panasonic skulle kutte ut plasma-TV, men det japanske selskapet tok til motmæle og påsto at ingenting var avgjort om plasma-TV-enes framtid.

Nå viser det seg dessverre at Nikkei hadde rett, for ifølge en Panasonic-kilde The Verge har snakket med, har utviklingen stanset, og ZT60 blir det siste plasmapanelet fra den kanten.

Det er ikke en hvilken som helst kilde heller, ettersom det er visepresidenten i Panasonics panelavdeling, Kiyoshi Okamoto, som kommer med uttalelsene. Dette er med andre ord spikeren i kista for den japanske virksomhetens satsing på plasma.

– OLED er framtiden

Panasonic viste fram denne OLED-TV-en på CES 2013 i januar.
Panasonic viste fram denne OLED-TV-en på CES 2013 i januar.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Nå er det ikke slik at plasma-TV-ene fra Panasonic kommer til å forsvinne på et blunk. Okamoto lover at produksjonen og salget av slike TV-er vil fortsette i hvert fall ut 2014, men ny utvikling blir det altså ikke.

Utviklingsavdelingen bytter nå over til forskning på OLED-teknologien, som byr på slanke TV-er og et skarpt bilde. Ifølge Okamoto er OLED en av de framtidige nøkkelproduktene for Panasonic, og nå skal de begynne å undersøke markedet.

Sony og Panasonic inngikk OLED-samarbeid i fjor, men foreløpig har ikke sistnevnte avslørt noen konkrete strategier. Okamoto tror at produkter for næringslivet kan komme først, ettersom selskapet virkelig trenger å bygge opp solide inntekter igjen etter sviende økonomiske tap i det siste.

OLED er imidlertid ikke feilfritt, og utviklere sliter blant annet med en lav produksjonsavkastning.

– Et høydepunkt

ZT60 blir det siste plasmaflaggskipet fra Panasonic.
ZT60 blir det siste plasmaflaggskipet fra Panasonic.Foto: Panasonic

Panasonic har satset hardt på plasma, men nå retter de altså fokus over på OLED og den dominerende LCD-teknologien. The Verge noterer at ZT60 ikke er en dårlig slutt på plasmasatsingen:

– ZT60 kan være høydepunktet for skjermteknologien, skriver de, og framhever TV-ens strålende bildekvalitet, reduserte refleksjon i panelet og den gode behandlingen av skarpheten i bildet i fartsfylte filmscener.

Vil du se de siste plasmamodellene fra Panasonic?
Dette er alle TV-ene Panasonic slipper i år »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen