Slutt på ladehelv...

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kinas regjering har innført krav om at alle mobiltelefoner som selges i landet skal ha lik lader, skriver Dagens IT.

Landet tar dermed første steg for å forenkle hverdagen, og høster samtidig en betydelig miljøgevinst ved å begrense forsøplingen.

For miljøet

Ved å la mobiltelefonene følge den nye standarden, mini-USB, er ideen at produsentene skal slutte å legge ved lader ved kjøp av ny mobil.

Dette reduserer ikke bare avfallsmengden som oppstår ved å kaste ladere, men også mengden avgasser som følger produksjon av nye ladere.

Enklere sagt enn gjort

Kinesiske mobilprodusenter har mottatt kravet på en positiv måte, og har allerede begynt å levere etter myndighetenes krav.

Dessverre kan man ikke si det samme om de internasjonale produsentene. De største mobilprodusentene omgår problemet ved å legge til en adapter fra mini-USB til sin egen standard. Dermed reduserer de ikke forurensningen slik myndighetene ønsker, fordi adapterne også forurenser.

Utilstrekkelig?
Noen mener at dersom et batteri er helt utladet, er det kun originalladeren som klarer å få batteriet skikkelig i gang igjen.

En liten ulempe med å velge mini-USB som standardløsning, er at løsningen kanskje allerede er i ferd med å bli avleggs. Flere produsenter velger å bruke mikro-USB som gjør det mulig å lage enda tynnere mobiltelefoner.

Vi synes likevel at Kina tar et bra initiativ, og et steg i riktig retning. Dersom de hadde utvidet kravet til å gjelde andre produkter, kunne vi ha sett fram ferier med kofferter fulle av suvenirer, ikke ladere.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen