(Bilde: HTC)

Slutt på HTC/Apple-krangel

Men forliket kan koste HTC opptil 6-8 dollar per solgte enhet, mener analytiker.

I helgen annonserte HTC og Apple at de har inngått et patentforlik og en 10-års lisensavtale, som i praksis betyr slutten på en lang rekke med rettssaker som begynte for mer enn to år siden da Apple beskyldte HTC for å ha kopiert iPhone.

Avtalen ble godt mottatt av markedet, og aksjekursen til HTC steg raskt da børsen åpnet.

Detaljene i avtalen mellom de to partene er ikke kjent, men en analytiker Business Insider har snakket med tror HTC kan ha blitt nødt til å punge ut med ganske store beløp for å få slutt på søksmålene fra Apple.

– Apple vil få 6-8 dollar for hver Android-baserte HTC-telefon som blir solgt, sier Shaw Wu, analytiker ved Sterne Agee til Business Insider.

Tallene skal han ha kommet frem til ved å snakke med kilder i bransjen.

HTC selger 30-35 millioner Android-telefoner i året, og hvis tallene til Wu stemmer vil det bety at HTC må betale 180 - 280 millioner dollar til Apple årlig. Dette er ren profitt for Apple, men en dråpe i havet i forhold til de 41 milliarder dollar selskapet tjente forrige regnskapsår.

HTC betaler også 5 dollar til Microsoft for hver solgte telefon, noe som betyr at de totalt betaler 11-13 dollar per telefon for patenter.

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen