Sliter med Iphone-salget

Iphone

Iphone er tidenes mest omtalte mobil.

Fansen peker på god brukervennlighet og at det endelig finnes en fungerende trykkskjerm på markedet.

Skeptikere peker på mangelen på åpenhet, da Iphone er låst til en operatør og er uten muligheter for vanlig tredjeparts programvare, så vel som mangelen på 3G og MMS.

Apple har nylig offentliggjort salgstallene sine på sin egen messe Macworld i San Fransisco. Foreløpig er det solgt fire millioner Iphone-telefoner etter at Iphone har vært på markedet i 200 dager.

Dette tilsvarer riktignok så mange som 20 000 mobiler hver dag, men Apple ser ut til å feile når det kommer til målet sitt om å selge ti millioner telefoner i løpet av et år. Nå har de nemlig hele seks millioner mobiler å selge på under et halvt år for å nå målet, ifølge The inquirer. Og det selv etter å ha passert den beste salgsperioden.

I fjerde kvartalet selges det nemlig flest mobiler på grunn av julehandelen. At Apple selv etter den perioden henger etter, kan gjøre det svært vanskelig å nå målet. Kanskje ikke så mange ønsker å gi bort håndjern til en operatør i julegave?

Stille utenfor USA

Rykter forteller også om at den britiske operatøren O2 er misfornøyde med iPhones salgstall.

Apple har vært i kontakt med China Mobile i Kina, som sitter midt i verdens viktigste marked for mobiltelefoner. Det ser imidlertid ut som noen avtale mellom produsenten og den kinesiske operatøren ikke slår gjennom, og China Mobile har hintet om at kommunikasjonen med Apple står på stedet hvil.

Den japanske operatøren NTT docomo har også annonsert om at de vil inngå en avtale med Apple, men det har foreløpig heller ikke skjedd.

Her i Norge har både Telenor og Netcom fortalt at de er i samtaler med Apple, men på denne fronten har det også vært svært lite synlig framgang.

(Kilder: The inquirer, Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen