Sliter du med båndkoma?

Dagens TV-tilbud har endret seg drastisk på få år. Med digitale mottakere med PVR, harddiskopptakere og multimediasentre har du som forbruker stadig fått mer kontroll over hva du vil se når.

Undersøkelse viser at dette hilses velkommen av nordmenn flest.

Fremtiden blir kontrollerbar
På vegne av Nextgentel har selskapet Teliasonera utført en undersøkelse på nordmenns kommunikasjonsvaner. Undersøkelsen viser at 51 prosent ønsker å kunne se filmer og TV-programmer når de selv ønsker det. Det er derimot kun 8 prosent av den norske befolkning som benytter seg av denne muligheten.

Det vil derimot endre seg drastisk i fremtiden mener Teliasonera.

- Det å se på TV, film og surfe på nettet er i gang med å konvergere. I fremtiden forventer vi at det vil være mulig å se og søke på all form for kommunikasjon på våre egne premisser, samme hvor vi befinner oss. Forbrukere vil i fremtiden kunne enkelt bytte mellom de tre skjermene vi i dag benytter oss av på en daglig basis. Innholdet vil bli mer individualisert og vi vil i enda større grad selv kunne bestemme når og hvordan vi vil se underholdning, skriver Lars Nyberg, konsernsjef Teliasonera, i innledningen til rapporten.

PC nesten like populær som stereo
Undersøkelsen har også tatt for seg andre områder av hvordan nordmenn konsumerer musikk, film og TV. Den viser blant annet at PC-en er i ferd med å overta for stereoanlegget i hjemmet når det gjelder avspilling av musikk. Hele 28 prosent av nordmenn benytter PC-en som primærkilde for musikk i hjemmet. Stereoanlegg ligger kun hakket forn med 36 prosent.

Undersøkelsen viser også at nordmenn er lite begeistret for mer reklame på mobilen. 38 prosent svarer at de definitivt ikke ønsker å betale mindre for å bruke mobilen om det betyr mer reklame. Kun 8 prosent er veldig positive til denne muligheten.

"Båndkork" bør dessuten muligens få plass i norsk ordbok. Dette og "båndkoma" er de to ordene nordmenn mener passer best til treg oppkobling mot nett. "Trådpanikk" og "båndorexi" er derimot ikke like klingende skal vi tro nordmennene som har blitt spurt.

Undersøkelsen er foretatt blant 2000 privatpersoner fra desember 2007 til februar 2008. Lignende undersøkelser er foretatt i Sverige, Danmark, Finland og Litauen.

Flere resultater og mer om undersøkelsen finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen