Sliter med TV-rettigheter på nettbrett

Sliter med TV-rettigheter på nettbrett

Altibox får ikke med seg alle innholdsprodusentene.

Denne artikkelen er tidligere publisert på bransjenettstedet Inside Telecom.

Altibox lanserte nylig en ny app som gir brukeren tilgang til direktesendt TV på en Apple Ipad. Fra før var samme løsning tilgjengelig på PC/Mac.

Altibox Chill består av to deler, hvorav den ene gjelder bruk innenfor husstandens trådløse dekning og den andre – Chill Out – gjelder når du er på farten.

- Vår ambisjon er å gjøre denne tjenesten så lik den eksisterende TV-tjenesten som mulig. Etter hvert vil videoforespørselstjenesten også være tilgjengelig på Ipad-versjonen, sier produkt- og markedsdirektør Per Andre Rykhus i Altibox til Inside Telecom.

Per Andre Rykhus vil tilby TV-kanaler og VOD via Altibox Chill.
Per Andre Rykhus vil tilby TV-kanaler og VOD via Altibox Chill.

Uklare rettigheter
Rykhus bekrefter at de er i dialog med flere innholdsleverandører, deriblant TV 2 og NRK, om distribusjon via Altibox Chill Out. Han vil ikke konkret kommentere innholdet i disse samtalene, men sier at det på generelt grunnlag ofte dreier seg om ”bakoverklarering av rettigheter” for kanaleierne mot sine programleverandører.

- Vi opplever at det er en bevegelse i innholdsindustrien for utnyttelse av rettigheter i OTT-sammenheng. Dette er en global trend som er utløst av ny teknologi og etterspørsel fra konsumenter. Denne trenden gjør seg også gjeldende i norske markedet. Det er mye større vilje for å legge til rette for slik distribusjon nå enn tidligere, sier Rykhus.

Ønsker TV 2-samarbeid
Selv om TV 2 Sumo sender mye av sitt eget innhold på blant annet nettbrett og smartmobiler, ser ikke Rykhus dette som noen hindring for deres del.

- Dialogen med TV 2 er svært god, og vi er overbevist om at vi sammen vil finne en god løsning, sier han.

- Vi mener at det fra et brukerperspektiv er klokt å aggregere alle kanaler ett sted, kontra at flere kanaleiere tilbyr hver sin løsning, med ulike regimer for login, passord og betalingsløsninger, sier Rykhus.

Foreløpig kan du se følgende kanaler, foruten lokal-TV, via Altibox Chill Out:

  • TV4
  • SVT1
  • SVT2
  • Cartoon Network
  • Boomerang
  • TNT
  • TV2
  • Eurosport
  • Eurosport 2
  • Star

Nye kanaler blir fortløpende tilgjengelig etter hvert som de klareres, melder Altibox.

- Vi har nå lansert Ipad-appen, og i neste omgang blir løsningen tilgjengelig for Iphone, før vi fortsetter med Android. Vi har imidlertid ingen konkret tidsplan for når alt dette kommer på plass, avslutter Rykhus.

Les også: Nå får du TV på iPad

(Kilde: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen