Slipper P800-klone med 3G

De siste årene har vi i stadig større grad sett en sammensmeltning mellom mobiltelefonen og den håndholdte datamaskinen, der produsentene har blitt stadig flinkere til å kombinere det beste fra de to verdenene i såkalte hybridprodukter. Sony Ericssons P800 har lenge vært det siste trinnet i utviklingen, men nå er neste generasjon med hybridprodukter på vei.

Motorolas A920 er den P800-klonen som har klart å kapre mest oppmerksomhet, blant annet på grunn av de overlegne tekniske spesifikasjonene og støtten for tredje generasjons mobiltelefoni. 3G-støtten gjør at telefonen først og fremst vil være aktuell i land som Sverige og Storbritannia, mens en norsk lansering dermed neppe vil være aktuell før i 2004.

I likhet med P800 baserer Motorolas nye flaggskip seg på det åpne operativsystemet SymbianOS, og blir dermed den første Symbian-telefonen til produsenten. A920 har også det samme overliggende grensesnittet, kjent som UIQ, og burde dermed være forholdsvis lik sin svensk-japanske rival når det kommer til menysystemer og layout.

Den trykkfølsomme skjermen til A920 tilbyr videre den samme oppløsningen på 208x320 piksler, med en fargedybde på 65536 farger. Kameraet er også av den samme 640x480 pikslers sorten. Men her slutter også likheten mellom de to hybridene.

Rent teknologisk stiller A920 nemlig adskillig sterkere enn sin eldre rival. Den kan for eksempel vise til en integrert GPS-mottaker, som gjør det mulig å fastslå brukerens posisjon med et par meters nøyaktighet. Dette åpner for lokasjons-baserte tjenester som turistinformasjon, byguider og trafikknavigasjon.

Støtten for tredje generasjons mobilnettverk sørger videre for at telefonen kan sende og motta data i hastigheter helt opp mot 384 Kbps. Dette åpner blant annet for videotelefoni, som sørger for at du kan se hvem du snakker med. Overføringshastigheten, kombinert med den høyoppløselige skjermen, gjør dessuten A920 til en meget potent telefon for surfing på nettet, og Motorola har lagt ved et eksemplar av nettleseren Opera.


Man kjenner igjen mye av menysystemet fra P800

Foruten det integrerte minnet på 8 MB, har A920 mulighet til å utvide kapasiteten videre ved hjelp av minnekort i MMC og SD-kort format. Begge disse to standardene har etablert seg godt i markedet, og er med sin lave pris og høye lagringskapasitet et meget solid alternativ til proprietære standarder som Memory Stick Duo.

Det området der A920 allikevel må gi tapt for Sony Ericssons hjertebarn, er når det kommer til vekt og dimensjoner. Den er nemlig både høyere og bredere enn P800, og er dessuten med en vekt på 212 gram hele 54 gram tyngre. Om det er nok til å skremme vekk kjøperene, gjenstår å se.

Motorola har inngått et eksklusivt samarbeid med teleoperatøren 3 om salg av A920, og vi vil trolig derfor kun se telefonen i de landene der denne operatøren opererer - blant dem Storbritannia, Sverige og Italia. Den planlagte lanseringsdatoen er i løpet av september eller oktober.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen