Slipper nytt 3G-nett

Det er klart for en ny 3G-operatør her i landet. I løpet av den neste uken vil Nordisk Mobiltelefon åpne CDMA450-nettet sitt. Det er foreløpig ikke snakk om full lansering. Magnus Johansson, forretningsutviklingssjef i Nordisk Mobiltelefon, sier til Digi.no at de først og fremst vil tilby tilgang til de som har meldt sin interesse for å forhåndsteste nettet. Interessen for dette har vært stor, så selskapet har dermed flere tusen potensielle brukere i sine lister.

Foreløpig har prisene vært ukjente, men nå går Digi.no ut med prisene til NMT. I et intervju med Amobil tidligere i høst, fortalte Johansson at prisen ville være omtrent som tilsvarende ADSL-abonnement. I følge Digi.no, vil Nordisk Mobiltelefon ha en fast månedspris. Du må ut med mellom 300 og 400 kroner i måneden for det billigste abonnementet og mellom 500 og 600 kroner for det dyreste. Forskjellen vil være hvor mye du får laste ned. Du vil få samme hastighet på det dyreste som det billigste abonnementet, og typisk ha en båndbredde på mellom 300 og 900 kbps.

Mens ADSL-operatørenes prisforskjeller er basert på hastighetsforskjeller, er Nordisk Mobiltelefons priser basert på nedlastingsmengde. Dette er er samme prismodell som Telenor tidligere hadde på ADSL. Dette var en løsning Telenor fikk mye kritikk for, i og med at internettilgangen ble ubrukelig til video-nedlasting og nettradio i høy kvalitet siden man fort kom over den fastsatte nedlastingsgrensen. Dersom du ofte ser video over nett laster du fort ned store datamengder.

Det billigste abonnementet vil ha en nedlastingsgrense på 1 GB, og det dyreste har en grense på 2 GB. Johansson forsvarer denne begrensningen med at de vil unngå fildeling i sitt nett, og at store nedlastinger vil senke båndbredden hos de andre brukerene som er tilkoblet samme sender.

Nordisk Mobiltelefon skal foreløpig kun satse på internettilgang for datamaskiner, men vil i løpet av neste år lansere mobiltelefoner. Dersom du ikke har meldt deg som testbruker, men gjerne vil ha tilgang til det nye nettet, kan du fortsatt melde deg på operatørens nettsider. Johansson sier at de planlegger full lansering i mars eller april neste år.

Du trenger eget utstyr for å koble datamaskinen din til det nye 3G-nettet. Et modem vil koste over 2000 kroner. Operatøren skal tilby forskjellige løsninger, blant annet USB-modem, PCMCIA-kort, svitsjer med flere porter og løsnigner med WiFi innebygget.

Dersom du vil vite mer om det nye 3G-nettet, kan du lese saken "Klart for nytt 3G-nett" som vi skrev tidligere i høst.

(Kilder: Digi.no, NordiskMobiltelefon.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen