topp! (Bilde: Silje Gomnæs)

Slipper Nokia E51 uten kamera

Ingen kamera på baksiden av denne telefonen.
Ingen kamera på baksiden av denne telefonen.

Nokia slipper nå en kameraløs variant av smarttelefonen Nokia E51. Denne telefonen er forholdsvis billig, og er først og fremst rettet mot bedriftsmarkedet.

 Den originale E51 koster i skrivende stund rundt 2500 kroner. Den er utstyrt med Wi-fi,  super-3G, Bluetooth 2.0 og en rekke andre nyttige teknologier.

Les også: Test av Nokia E51 »

Ekte smarttelefon 

Telefonen kjører Nokias S60-menysystem, noe som sørger for at du har et rikt utvalg av programmer og funksjoner som kan installeres på telefonen. For eksempel er Microsoft Exchange fullt mulig å bruke med E51.

De siste årene har mange typiske forretningstelefoner blitt lansert uten kamera. Grunnen har ofte vært at store selskaper ikke ønsker at de ansatte skal ha med seg kamera på jobb på grunn av faren for industrispionasje. En av de første telefonene som ble lansert uten kamera med denne argumentasjonen var e-postmobilen Siemens SK65.

 Prisen på den kameraløse varianten av E51 blir 250 euro, tilsvarende 2000 kroner, før skatter og avgifter, får vi opplyst fra Nokia. Telefonen er forventet å dukke opp i butikkene i løpet av første kvartal, noe som vil si senest utgangen av mars.

(Kilder: Allaboutsymbian.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen