Slipper Loox 700

Fujitsu-Siemens har lenge vært en av de dominerende Pocket PC-produsentene. Nå har selskapet trukket sløret av nok en ny serie med håndholdte maskiner basert på operativsystemet, kalt Pocket Loox 700. Mest interessant av disse er flaggskipsmodellen Loox 720.

Den største nyheten i forhold til den tidligere 600-serien er at man har firedoblet oppløsningen til skjermen. Oppløsningen har nå nådd 640 x 480 punkter, fordelt over et 3,6 tommer stort skjermområde. Det burde tilsi et meget skarpt og klart skjermbilde.

Fujitsu-Siemens har også fått på plass innebygget kamera i den nye modellen, en stadig mer vanlig funksjon i PDA-er. Oppløsningen er på 1,3 megapiksler for stillbilder, og i tillegg til dette kan man ta opp video. Spennende nok skal man også ha innebygget blits i enheten.

I hjertet av Loox 720 finner man Intels nye XScale-prosessor, som kjører med en klokkefrekvens på hele 520 MHz. Det burde sikre høy ytelse i de fleste applikasjoner. Minnekapasiteten ligger på 128 MB RAM, som etterhvert har blitt standard på dyrere Pocket PC-modeller.

På bekostning av lommevennligheten har man utstyrt den nye Loox-modellen med en rekke ekspansjonsmuligheter. Enheten har kortplass for både CompactFlash Type II-kort og MMC/SD-kort. I tillegg kan den bruke USB-basert tilbehør på lik linje med en datamaskin.

Klargjort for trådløs bruk
Trådløs overføring skal også være støttet i alle sine former. Blåtann muliggjør kortdistanse-kommunikasjon med mobiltelefoner og andre håndholdte. WLAN brukes for å koble seg opp på større avstander, og muliggjør overføringshastigheter på helt opp til 11 Mbps.

Begge de to nye modellene i 700-serien skal være klargjort for IP-telefoni. Mikrofon og høyttaler er tilpasset for å holde enheten mot øret, og det skal også følge med ekstra programvare for å bruke telefoni-biten.

Batterilevetiden til de nyeste Loox-modellene er meget imponerende. En brukstid på 12 timer er helt i toppklasse for Windows-baserte PDA-er. For å sikre ytterligere autonomi har man gjort det mulig å skifte batteriet i enhetene, slik at man raskt kan fortsette bruken med et nytt batteri.

De heftige spesifikasjonene har imidlertid gjort Loox 720 lite lommevennlig. En vekt på heftige 180 gram og dimensjoner i største iPaq-klasse gjør dette til et av de større alternativene på markedet.

De nye Loox 700-enhetene skal snart være på plass i norske butikkhyller. Prisen vil ligge på 4200 kroner og oppover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen