Slipper cacheløs Celeron i Asia


Celeron blir tregere i Asia

"Shelton"-prosessoren vil på mange måter omdefinere bunnen av markedet for kontormaskiner, og ettersom trenden i Asia går mot lavere kostnader kan den også sees some et forsøk på å vinne tilbake markedsandeler fra AMD. Ytelsesmessig vil derimot en 1 GHz-prosessor uten noen som helt form for L2-cache ikke være i nærheten av AMD Duron, Athlon XP eller for den saks skyld Celeron D.

Riktignok bruker Celeron D bare 256 KB L2-cache, men selv denne forholdsvis lille mengden er mer enn nok til å gjøre den betraktelig raskere enn "Shelton", ettersom cachen buffrer ofte brukte data i et superraskt minne som ligger på samme brikke som prosessoren.

Shelton skal ha vært under utvikling en god stund, og er helt identisk med Celeron D - som vil si at de er basert på "Prescott"-kjernen og har 90 nanometers transistorer. Den eneste forskjellen er at L2-cachen er ikke-eksisterende, ifølge Vietnamesiste VNExpress og flere andre nettsider.

Prosessoren skal "testes" i Vietnam og to andre, ikke navngitte land, og det er lite sannsynlig at den dukker opp her til lands - selv om man aldri skal si aldri.

"Shelton" viser i alle tilfeller at den interessante "omvendte" utviklingen hva angår prosessorytelsen fortsetter, og at Intel ikke ønsker å bli stående igjen på stasjonen.

(Kilder: Vietnamesiste VNExpress, Ars Technica, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen