Slipper 14 mobiler – samtidig

Alternativ tekst mangler
DoCoMo slipper 14 mobiler. Her er et veldig lite knippe.

Den japanske mobilprodusenten og operatøren NTT DoCoMo gikk i går bananas og lanserte intet mindre enn 14 nye mobiltelefoner. Og her snakker vi ikke om kverning av gamle billigmodeller. De nye telefonene byr på HSDPA, Napster-støtte, Wi-Fi, GPS, TV-mottak, og innebygget kredittkort, for å nevne noe.

Med andre ord er det noen fullpakkede teknobomber japanerne tilbyr sine landsmenn. Og for å ha gjort det klart med én gang: Om du vil ha en FOMA D903i, F903i, N903i, P903i, SH903i, SO903i, D903iTV, P903iTV, SH903iTV, F903iX HIGH-SPEED, P903iX HIGH-SPEED, SIMPURE L, SIMPURE N eller en N902iL, må du bo i Japan.

Høyoppløst
Felles for alle telefonene er høyoppløste skjermer, men N903i skiller seg ut med hele 480 x 690 pikslers oppløsning fordelt utover 2,5 tommer. Ellers har de fleste modellene 240 x 400 pikslers oppløsning. Til sammenligning blir 240 x 320 piksler ansett som svært bra her til lands.

Alle telefonene er utstyrt med kamera, og bortsett fra noen få unntak har alle sammen 3,2 megapiksler og autofokus. I tillegg har alle telefonene kamera for videosamtale.

Napster på mobilen
I 903i-serien får du støtte for avspilling av wma-filer. Siden DoCoMo har avtale med Napster Japan, kan musikk kjøpt i Napsters nettbutikk spilles av på telefonene. 903i-serien kan også brukes som kredittkort.

Men det stopper ikke der. Alle telefonene i serien har GPS-mottaker innebygget, slik at du kan navigere, og til og med spore venner med 903i-telefoner.

Kan brukes i Europa
Selv om det ikke er mulig å kjøpe 903i-telefoner i Europa, så kan de faktisk brukes på våre kanter også. Telefonene støtter nemlig roaming i våre 3G-nett.

Om du er japaner og reiser mye til Europa, vil du kanskje sette pris på litt bedre dekning enn sporadisk 3G. Derfor slipper DoCoMo også nye telefoner i SIMPURE-serien. Hemmeligheten ligger i de tre første bokstavene.

Disse telefonene kan nemlig bruke vanlige SIM-kort, og har støtte for GSM-nett. Til gjengjeld må du ofre alle funksjonene. L-modellen har en skjerm med 176 x 220 pikslers oppløsning og et kamera på 1,3 megapiklser. N-modellen har en skjerm med høyere oppløsning, men kameraet har kun 0,3 megapiksler.

Ellers er ikke SIMPURE-telefonene mer avanserte enn bilige GSM-telefoner her hjemme. Vekkerklokke som en av hovedfunksjonene er vanligvis et bra tegn på dette.

Fanatisk sikkerhet
Skvetne og utrygge japanere kan gå til innkjøp av N902iL. Denne telefonen har i tillegg til Wi-Fi ekstreme sikkerhetstiltak.

Om du mister telefonen din, kan den automatisk slette kontaktlisten og kredittkortinformasjon. I tillegg kan du passordbeskytte de fleste funksjonene i telefonen. Hvis koder er litt for risikabelt for deg, har telefonen også mulighet for ansiktsgjenkjenning.

Vil du vite mer? Om du tør, finner du alle spesifikasjonene hos NTT DoCoMo. En liste over noen av forskjellene på de 14 mobilene finner du her (pdf).

(Kilde: Engadget.com, NTTDoCoMo.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen