Slipper svær 4K-skjerm for de kravstore

Slipper svær 4K-skjerm for de kravstore

LGs nye modell skulle dekke de fleste skjermbehov.

Etter at 4K-TV-er allerede har vært på markedet en god stund, har nå også PC-skjermer med den nye oppløsningen for alvor begynt å gjøre seg gjeldende, og prisene nærmer seg attpåtil et stadig mer overkommelig nivå.

Nå har den sørkoreanske TV-giganten LG lansert en ny 4K-skjerm som på ingen måte er blant de aller rimeligste på markedet. Modellen heter LG 31MU97 og skal inngå relativt få kompromisser på den tekniske siden.

For seriøse brukere

Som navnet antyder har skjermen en størrelse på generøse 31 tommer. I tilllegg har modellen «ekte» 4K-oppløsning på 4096 x 2160 piksler, i stedet for de vanlige 3840 x 2160 pikslene man finner på de fleste andre skjermene. Dermed har den et størrelsesforhold på 17:9.

Foto: LG

Ifølge LG retter 31MU97 seg i stor grad mot profesjonelle som for eksempel jobber med fotografering og grafisk design. I denne forbindelse oppfyller skjermen den tekniske standarden kjent som DCI (Digital Cinema Initiativ).

I praksis betyr det at skjermen kan gjenskape 97 prosent av det såkalte DCI P3-fargerommet ved redigering, som er det samme fargerommet som brukes av digitale filmprojektorer i kinoer. Dette skal igjen innebære ekstremt naturtro fargegjengivelse som legger til rette for svært presis farge- og bilderedigering.

Avansert fargelegging

LG opplyser også om at skjermens IPS-panel er i stand til å vise 99,5 prosent av Adobe RGB-fargerom, og modellen kommer med flere avanserte fargeleggingsfunksjoner og fargemoduser.

Av andre tekniske spesifikasjoner har skjermen 10 bits fargedybde, kontrastforhold på 1 000 000:1 og 178 graders innsynsvinkel. Tilkoblingsmulighetene inkluderer to HDMI-innganger, fire USB 3.0-innganger, én DisplayPort-inngang og én mini-DisplayPort-inngang.

I USA vil skjermen få en pris på 1400 dollar, altså rundt 9400 kroner. Den skal bli tilgjengelig i Europa utover november måned, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på den amerikanske produktsiden.

Nå finnes det PC-skjermer med enda flere piksler: Dells nye modell har nemlig 5K-oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen