Slipper nytt kamera for Hollywood

Slipper nytt kamera for Hollywood

Canon fortsetter sin satsning på video og slipper EOS C500.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canon har i dag annonsert et nytt kamera i sin Cinema-serie. Kameraet blir en oppgradert versjon av EOS C300, som Canon slapp i fjor høst.

Les også: Canon frir til filmskaperne

Ved første øyekast er det ikke nevneverdig enkelt å se at dette er en ny modell. Utseendemessig er den nye modellen med navn EOS C500 relativt lik EOS C300, men det er heller ikke mye som skiller de to modellene på innsiden. Da Canon lanserte C300 var det flere som savnet muligheten til å filme med høyere oppløsning enn full-HD, som var høyeste tilgjengelig oppløsning på modellen. Spesielt merkelig var dette da C300 hadde en bildebrikke som kunne levere 4K-oppløsning. Mange trodde derfor at det ville komme en firmwareoppdatering som ville tilgjengeliggjøre denne muligheten.

Canon EOS C300 har fått en storebror, EOS C500.
Canon EOS C300 har fått en storebror, EOS C500.

Med lanseringen av C500 blir det imidlertid tydelig at de to kameraene segmenterer seg annerledes, da EOS C500 er beregnet på de som trenger oppløsning i 4K. Så til litt teknisk informasjon: C500 skyter video i 4K-oppløsning tilsvarende 4 096 x 2 160 piksler. Kameraet blir, som C300, lansert med to fatninger; Canons egen EF-fatning og PL-fatning som er mer eller mindre bransjestandard for filmoptikk. I tillegg kan kameraet skyte film i 2K i 12 bits RGB, med 4:4:4 sampling for minst mulig datatap. Er du av typen som liker å fotografere i sakte film tilbyr kameraet opptaksrate på 120 bilder per sekund, både i 2K og 4K.

Canons nye Cinema system vokser seg stadig større.
Canons nye Cinema system vokser seg stadig større.

Les også: Canon med ny filmoptikk

Canon nevner ingenting om pris i sin pressemelding, men dette vil vi komme tilbake til så raskt vi har mer info. Hvis vi skal komme med en gjetning, er det ikke usansynlig at kameraet vil få en pris på rundt 20 000 euro, eller ca 150 000 norske kroner. Hva tilgjengelighet angår meldes det allerede om at det er utsatt fra oktober til november. Kameraet vil imidlertid bli vist frem på NAB 2012 i Las Vegas, så om du har planer om å reise dit i neste uke har du muligheten til å få en nærmere titt på det nye tilskuddet i Cinema-serien. I tillegg til EOS C300 har Canon også annonsert 2 nye objektiver i serien, samt den nye modellen som er basert på Canons 1D-serie. Sistnevne kamera ble annonsert samtidig med EOS C300, men i dag ble det altså sluppet full informasjon om kameraet. Vi kommer tilbake med mer info om resten av nyhetene utover ettermiddagen.

Kilde: pressemelding fra Canon

Les også: Blir dette verdens første speilrefleks med 4K video

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen