(Bilde: Fujifilm / iStock: 000004264579)

Slipper ny telezoom

Fujifilm satser videre og viser frem objektivplanene for 2013 og 2014.

I dag slipper Fujifilm sin nye telezoom for X-systemet, og med det er systemets sjette objektiv, og andre zoom, endelig offisielt.

FUJINON XF55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS

Som navnet indikerer dreier det seg om en zoom med brennvidde på 55-200 mm, noe som med Fujifilms cropfaktor på litt over 1.5x tilsvarer 84-305 mm. Største blender blir f/3.5 på 55 mm og f/4.8 på 200 mm, tall som i og for seg ikke er spesielt imponerende. Likevel, tatt i betraktning at det meste av optikk Fujifilm har sluppet til dette systemet faktisk har vært svært bra saker, er det ikke umulig at dette også er det, blenderverdiene til tross.

Fujifilms nye objektiv fungerer nok best med elektronisk søker.
Fujifilms nye objektiv fungerer nok best med elektronisk søker.Foto: Fujifilm

Bildestabilisator er i alle fall på plass, og Fujifilm lover i sin pressemelding at objektivet skal være skarpt fra hjørne til hjørne, og ha lynrask autofokus. Sistnevnte takket være dets to innebygde lineære fokusmotorer. Skarpheten skal på sin side skyldes to ED-elementer og ett Super-ED-element, i følge Fujifilms pressemelding.

Nærgrensen er oppgitt til 110 cm uansett brennvidde, og objektivet skal være utstyrt med en fokusring av metall som skal gjøre det enkelt og greit å justere fokus manuelt uten å være nødt til å ta øyet fra søkeren. I tillegg får objektivet en blenderring - en sjeldenhet i våre dager på de fleste andre systemer - med 1/3 EV klikkstopp.

Ikke akkurat lommevennlige greier dette.
Ikke akkurat lommevennlige greier dette.Foto: Fujifilm

Samtidig med det nye objektivet slippes også ny firmware for både Fujifilm X-Pro1 og Fujifilm X-E1, som skal gi bedre og raskere autofokus for begge kameraer, uansett brennvidde, og dette gjelder også eldre objektiver til systemet, heter det i pressemeldingen.

Bla over til neste side for å se mer om hvilke objektiver som kommer fra Fujifilm.

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X-Pro1

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen