Slipper Nokia et nettbrett om en måned?

Sirius skal være tynnere og lettere enn iPad, og kjører Windows RT.

Spekulasjonene om et nettbrett fra Nokia har gått i lange tider. Nå begynner endelig ryktene å få litt kjøtt på beinet, med lekkede bilder og en antatt lanseringsdato.

Ifølge theverge.com skal det nye nettbrettet ha en 10,1 tommer stor skjerm, og bære kodenavnet Sirius. Hva det endelige navnet vil bli er foreløpig ikke kjent.

Les også: 10 nettbrett under lupen

Godt spesifisert

Skjermen skal ha full-HD-oppløsning og være spesielt lyssterk. På innsiden vil nettbrettet være utstyrt med Qualcomms heftigste systembrikke, nemlig Snapdragon 800. Til å hjelpe seg får brikken 2 GB arbeidsminne.

Nettbrettet skal ha en design som minner mye om den vi kjenner fra Nokias Lumia-modeller, men vil naturligvis ikke kjøre Windows Phone. I stedet kjører det Windows RT, som er en lettversjon av Windows 8 laget for å kjøre på mobil maskinvare.

Sirius skal i tillegg ha 10 timers brukstid på en opplading, 32 GB lagringsplass og en ekstra plass for minnekort. Micro-HDMI for tilkobling til skjerm skal det også ha.

Tastatur med batteri

Det ventes at Nokia også vil lansere et tastatur til nettbrettet sitt. Dette tastaturet skal ha et ekstra batteri som kan forlenge brukstiden mellom ladinger noe.

Det ventes at Nokia vil lansere nettbrettet den 26. september i New York. Prisen skal ligge omtrent i samme nabolag som Apples iPad. Hvilke markeder mobilprodusenten har planer om å selge det til er foreløpig helt ukjent, og dermed er det også uvisst om det vil dukke opp i Norge.

Les også: Bekrefter at Nokia jobber med nettbrett

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen