(Bilde: SanDisk)

Slipper minnekort for 4K-video

SanDisk har lansert verdens første 256 GB Compact Flash-kort.

Produktet heter «256 GB SanDisk Extreme Pro CompactFlash», og er ifølge fabrikanten verdens første av sitt slag. Dette kortet er lagd i henhold til standarden VPG-65 («Video Performance Guarantee»), noe som altså garanterer at kortet klarer minimum 65 MB/s kontinuerlig opptak.

For 4k video

Moderne proffkameraer som Canon C500 stiller store krav til minnekortene.
Moderne proffkameraer som Canon C500 stiller store krav til minnekortene.Foto: Canon

Det er kravene til høyoppløselig digital film og TV-opptak i full 4k-oppløsning (4096x2160 piksler) som er dette produktet skal møte. Ytelsen og datamengden som slike opptak genererer, stiller svært store krav til minnekortet, påpeker selskapet i en pressemelding.

Les også: Sony lanserer 4k-kamera

Basert på egen testing oppgir SanDisk at 256 GB-versjonen av dette minnekortet har en maksimal skrivehastighet på 140 MB/s. Maksimal lesehastighet er oppgitt til 160 MB/s.

Samtidig med denne lanseringen har SanDisk også økt lese/skrivehastigheten på de andre minnekortene i Extreme Pro-familien. De mindre kapasitetene fra 16 til 128 GB har nå samme maksimale lesehastighet som det nye kortet, mens maksimal skrivehastighet er oppgitt til 150 MB/s.

De nye minnekortene er tilgjengelig nå, og det nye kortet har fått en anbefalt utsalgspris på USD 1 809.99, altså like over 10 000 kroner med dagens kurs.

Husk å ta vare på minnekortene dine: Guide - Ikke mist bildene dine

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen