Slik ser retro-Mac-en ut.
Slik ser retro-Mac-en ut. (Bilde: ColorWare)

Slipper MacBook Air med retro-utseende

Kan bli din for den nette sum av 22 000 kroner.

I mylderet av nye datamaskiner som hele tiden lempes ut på markedet dukker det av og til også opp modeller som skiller seg fra røkla på andre måter enn bare hva som befinner seg under panseret.

I fjor slapp for eksempel Apple en ganske spesiell Mac Pro med rødt deksel som ble solgt for 6 millioner kroner på en auksjon til inntekt for veldedighet. Nå melder nettstedet Cnet om en ny, avvikende Mac som ligger litt mer innenfor hvermannsens rekkevidde.

Foto: ColorWare

Retro-Mac

Et selskap som heter ColorWare, som spesialiserer seg på kreative dekorasjoner av eksisterende eletronikkprodukter, har nemlig lansert en 13-tommers MacBook Air kledd i ekte, 80-talls retrostil.

Den spesielle utgaven, som har fått det passende navnet MacBook Air Retro, er først og fremst prydet med den velkjente, regnbuefargede Apple-logoen som selskapet brukte frem til slutten av 90-tallet. I tillegg er fargen på selve maskinen beige.

Ellers skal modellen være inspirert av den gamle maskinen Apple IIe når det gjelder ventilrillene på sidene av skjermen, som altså bare er til pynt. Apple IIe ble sluppet i 1983 og var den tredje modellen i Apple II-serien.

Koster 22 000 kroner

Utover dette er MacBook Air Retro helt identisk med den vanlige utgaven av maskinen på innsiden. Modellen lages i et svært begrenset antall på kun ti enheter, og dermed må du likevel belage deg på å punge ut om du vil sikre deg et eksemplar.

Prisen er nemlig oppgitt til solide 3500 dollar, som tilsvarer cirka 22 000 norske kroner. Til sammenligning koster den vanlige utgaven ifølge Prisguide cirka 8000 kroner. Norge er blant landene ColorWare sender til, så om du føler deg nostalgisk er det bare å legge inn en bestilling.

Apple skal trolig snart lansere en høyoppløst iMac:
Ryktene vil ha det til at den får 5K-oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen