Zotac Zbox C-serie.
Zotac Zbox C-serie. (Bilde: Zotac)

Slipper flere mini-PC-er som er helt lydløse

Skal gi effektiv varmespredning på lydløst vis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det Hong Kong-baserte selskapet Zotac lager både kjøleløsninger, skjermkort og små hovedkort, men er nok likevel aller mest kjent for sine mini-PC-er i form av de såkalte Zbox-modellene.

I nyere tid har selskapet blant annet sluppet de spillvennlige minimodellene EI750 og EI730, og forrige måned kunngjorde Zotac et aldri så lite designmessig sprell i form av den ballformede Zbox Sphere OI520.

Fire nye modeller

I forbindelse med den pågående Computex-messen i Taiwan har Zotac nå avduket enda en ny mini-PC-serie, og denne gangen er det lydløshet som står i fokus.

Zotac Zbox C-serie.
Zotac Zbox C-serie.Foto: Zotac

Den nye serien heter Zbox C og består av fire modeller med ulike prosessorvarianter. De to rimeligste modellene er utstyrt med henholdsvis en AMD A6-1450 på 1 GHz og en Intel Celeron N2930 på 1,83 GHz. Om man ønsker litt mer kraft kan man i tillegg velge Intels Core i3-4020Y på 1,5 GHz, eller i5 4210Y på 1,5 GHz.

Modellene leveres i utgangspunktet som «barebone», det vil si uten minne og harddisk, men om man velger de såkalte Plus-utgavene av C-serien får man 4 GB minne og en SSD på 64 GB ferdig installert. Da trenger du bare å stappe inn et operativsystem, så er du klar til dyst.

Passiv kjøling med unikt mønster

Det Zotac imidlertid ønsker å fremheve med de nye modellene er at de skal være fullstendig stillegående, og benytter i så måte vifteløs, passiv kjøling. Selskapet har i denne forbindelse benyttet det de beskriver som et unikt «bikake»-mønster på toppen og sidene av PC-ene.

I kombinasjon med store, interne kjøleribber skal denne løsningen visstnok sørge for optimal varmespredning i PC-ene, uten behov for vifter.

Av tilkoblingsmuligheter kommer AMD-modellen med to USB 3.0-innganger og fem USB 2.0-innganger, mens de øvrige modellene leveres med fire USB 3.0-innganger og to USB 2.0-innganger. Alle kommer med HDMI, DisplayPort, 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Her er en noe kraftigere PC med passiv kjøling: Se Intels «Devil's Canyon»-prosessor kjøre på hele på 4,5 GHz »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen