Slik yter Penryn

Intel Penryn-kjerne
Intel Penryn-kjerne

Intel avduket nylig ytelsestall for den kommende Penryn-prosessoren, i form av en Penryn "Yorkfield" 3,33 GHz med 1333FSB og 12 MB L2-cache. Prosessoren ble sammenlignet med dagens Core 2 Extreme QX6800 (2,93 GHz).

Tallene viser at Yorkfield-prosessoren er fra 7 til 53 prosent raskere enn QX6800. Minst ytelsesforskjell viser standard-testen i 3DMark06, mens det er størst ytelsesforskjell på DivX-enkoding.

Se flere ytelsestall hos CDRinfo og Anandtech.

Testsystemet bestod av GeForce 8800 GTS, 2 GB DDR2-800 @ 5-5-5-15 og Windows Vista 32-bit.

Hva er Penryn?
Penryn er en samlebetegnelse på neste generasjon prosessorer fra Intel. Det er ventet en rekke ulike prosessorer i Penryn-familien, rettet mot segmenter som bærbart, desktop, arbeidsstasjon og server.

Prosessorene fabrikeres med 45 nm-teknologi, får SSE4-støtte og ventes på markedet i andre halvdel av 2007. Først ut blir trolig Xeon-familien.

Formatet blir det samme som i dag - LGA775 for desktop og LGA771 for Xeon, slik at prosessorene trolig vil fungere med dagens hovedkort - iallfall de nyere utgavene (965/975/680i osv). Det eneste man må påregne er trolig en BIOS-oppdatering. Dog er dette ikke bekreftet informasjon, og historien har vist at det vært problematisk å få nye generasjoner Intel-prosessorer til å fungere med eldre hovedkort.

Penryn-prosessorene skal altså overta for dagens "Kentsfield"-baserte firekjerner, så vel som dobbelkjernene i Core 2 Duo-serien. Disse Penryn-baserte etterfølgerne er kjent som henholdsvis "Yorkfield" og "Wolfdale".

For en oversikt over de kommende prosessorfamiliene - se vår lanseringsguide.

(Kilder: Legit Reviews, CDRinfo, Fudzilla, Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen