Guide

Slik velger du fotball-TV

I dag er første runde i Tippeligaen gjennomført, og det er nok noen som er misfornøyde med resultatet - både for favorittlaget, men kanskje også på den aldrende TV-en. Går du med planer om å kjøpe inn ny TV til neste serierunde kan det være greit å ha en vis anelse om hva den nye skjermen bør inneholde for at kampen skal bli best mulig.

Her kommer noen tips til hva den nye flatskjermen bør ha, litt om de to forskjellige teknologiene som finnes på markedet, og ikke minst en oppfordring til å se matchen i HD så fremt du har mulighet til det. Husk å stem i vår poll om hva du syns er best av plasma og LCD som fotball-TV.

HZ er viktig
Om du skal kjøpe deg plasma eller LCD, er fotball en type sending som stiller krav til hvor raskt flatskjermen klarer å bevege bildet. Fotball er spesielt krevende, der mange små detaljer skal gjengis skarpt, samtidig som bilde har raske bevegelser i alle retninger.

Responstid har lenge vært et hett tema for LCD-skjermer, og skal du kjøpe deg en fotballskjerm, være seg både plasma eller LCD, anbefaler vi å kjøpe en skjerm som har 100Hz teknologi. Denne teknologien hjelper til å få bildet til å bevege seg mer problemfritt, og du kan slippe å se en dobbel midtlinje når ballen sparkes ut.

På dagens marked får du både LCD-og plasmaskjermer 100- eller 200 Hz. Ønsker du mer informasjon om HZ, klikk her for vår TV-skole.Fotball i HD!

Med den digitale utviklingen av TV-signaler i Norge, har stadig flere kanaler kommet med HD-kvalitet. Dette gjelder også sportskanaler, der flere ligaer vises i den nye høyoppløste kvaliteten. Med denne kvaliteten får du en helt annen detaljskarphet i bildet, og i tillegg får du en utvidet opplevelse lydmessig. Klikk her for mer informasjon om HD.

Flere leverer deg sportskanaler i HD, og her kan du benytte internett flittig for å finne den leverandøren som gir deg den ligaen(e) som du ønsker å se på. Det viktige er at du får en dekoder som har HDMI-utgang, samt en digital lydutgang. Ønsker du i tillegg å ta opp kampene du går glipp av, kan du gå for en PVR-dekoder. Klikk her for mer informasjon vedrørende PVR-dekodere.Plasma eller LCD?

En evig diskusjon er hvorvidt du skal kjøpe plasma eller LCD? Vel, det vil alltid være forskjellige preferanser, der tekologiene begge har sine styrker og svakheter, og det blir individuelt hva du foretrekker å se på, eller hvilken teknologi som passer ditt bruk best.

Har du ønsker om en stor skjerm, kan ofte plasma gi deg dette til en billigere penge enn LCD, og teknologien som har vært på markedet siden det sene 90-tallet, gir det veldig god kontrast og sortnivå. Plasmaskjermene er ofte ikke fult så lyssterke som LCD, hvilket gjør at den er godt egnet i mørke rom, men desto mer sårbar ved sterkt belyste rom med for eksempel direkte sollys. Plasma har tidligere vært forfulgt av fastbrenning, noe som fortsatt kan forkomme om et bilde blir stående forlenge uten noen form for bevegelse. Plasmaskjermen er i dag å finne fra 37 tommer opp og oppover.

LCD-skjermene fås nå også i større formater, men du må ofte legge på litt i prisen i forhold til plasma for å oppnå solid kontrast og sortnivå.
Bruksområdet til LCD er nok litt mer omfattende enn plasma, der den også egner seg godt til PC-bruk og konsollspilling. Skjermene er som oftest lyssterke, og takler sterke lysforhold godt. Er du ute etter det beste av LCD, bør du se nærmere på årets modeller med LED-bakgrunnsbelysning. Disse skjermene gir kontrast- og sortnivåer som kan matche plasmaskjermene. LCD-skjermenes størrelser spenner seg fra rundt 15 tommer til over 50 tommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen