Slik var Internett for ti år siden

Nettet forbedrer seg stadig og det dukker opp nye utviklingsplattformer , tjenester og designmetoder. Heldigvis bør vi nesten si, for nettet så ikke ut før i tiden.

Se billedgalleri av hvordan Dagbladet, Google, Sol, Yahoo og andre nettsteder så ut før her.

Slik var NRK i -96
Nettet har heldigvis mange morsomme tjenester. En av de beste og mest interessante er kanskje tjenesten som kalles Internet Archive Wayback Machine. Via denne tjenesten kan du søke opp nettadresser og se hvordan nettsidene så ut før, og resultatene er utvilsomt interessante. Over artikkelen kan du for eksempel se NRKs spede forsøk fra 1996.


Dagladets nettsider har i dag (heldigvis) et noe anderledes design, men det er kanskje ikke rart da det tross alt er 8 år siden de satset på designen over.

Finn dine bortglemte synder
Tjenesten har logget så og si alle nettsider som noengang har eksistert og her kan du også lete opp gamle nyheter og tjenester som resten av verden for lengst har glemt. Blant annet kan du finne igjen gamle hjemmesider om du var på denne bølgen. Nettsider som du kanskje tror for lengst er fjernet fra nett, kan fortsatt spores opp her. Slike gamle synder har jeg derimot ingen planer om å å grave frem for offentligheten selv. Derimot kan du enkelt se hvorfor Altavista i 1998 raskt ble knust av Google. Designforståelsen mellom de to sidene bør si sitt:Et dypdykk i norske nettavisers og nettsteders spede begynnelse bør du ta deg tid til, utviklingen de siste ti årene har absolutt vært enorm.

Her kan du selv se noen eksempler på hvordan Dagbladet, Sol, Aftenposten og andre så ut for ti år siden.

Her kan du selv teste ut tjenesten.

Artikkelen ble publisert første gang juli 2009.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen