Slik tømmer du mobilen for spor

På en del mobiltelefoner finnes det en egen slettefunksjon i menyen. Disse mobiltelefonene er det nokså greit å fjerne gamle data på. Å plukke bort meldinger ved å slette dem en etter en er ikke bare tungvint, men du risikerer også at du glemmer noe.

Å slette data kan gjøres på forskjellige måter, også på mobiltelefoner som ikke har dette som funksjon i menyene. 

Series 60
Har du for eksempel en mobiltelefon med Series 60 (Smartmobil fra Nokia) så kan du prøve å slå av telefonen. Trykk på *, 3 og anropstasten (den grønne). Hold knappene inne mens du slår på mobilen. Vent en stund før du slipper knappene. Telefonen skal nå være tilbakestilt.

På Serien60 telefoner der dette ikke virker kan du prøve å taste *#7370#, 12345 og ”Ja”. 

Series 40
Har du en enklere Nokia (S40) kan du taste *#335738#  *#delset#.

Har du en kommunikator (9300/9500) gjør du som følger: Ta ut batteriet og sett det tilbake. Idet telefonen starter trykker du Ctrl-Shift-F. Du blir nå spurt om du vil slette alt.

Motorola MPX tilbakestiller du ved å holde den blå knappen inne sammen med på-knappen til du får spørsmål om du vil resette. 

Overskriv
Det finnes også andre måter å slette alt innhold i mobiltelefoner på, Enkelte holder det at du lar ligge 24 timer uten batteri (Windows Mobile 2003), mens de fleste tømmer seg helt om du laster ned oppdatering av programvaren i mobilen.  Gjør du dette noen ganger vil du overskrive gammelt innhold slik at det blir vanskelig å rekonstruere, også for de som lever av sånnt.

Uansett lønner det seg å sjekke før du sender mobilen videre. Det ville jo være leit om bildene av svigermor skulle havne på feil hender …

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen