Slik testet vi filmleie
Teknofil

Slik testet vi filmleie

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I vår test av filmleie gjennom nett og TV testet vi flere aspekter. Hovedkriteriene vi har sett på er pris, utvalg, brukervennlighet og kvalitet. Nedenfor kan du lese hvordan vi har gått frem og hva vi har sett på innenfor de forakjellige kriteriene.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Test av filmleie på nett (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
-Test av Filmarkivet
- Test av SF Anytime
- Test av Viasat on Demand
- Test av Film2home
- Test av Expert
- Slik leier du film via nett

Spesielle forhold ved filmleie via nett
Denne testen ble gjennomført ved hjelp av en bærbar maskin, HP Pavilion dv2000, koblet til nett via kabel. Nettverksoppkoblingen som ble brukt var ADSL Mega 4000 levert av Nexgentel. Under testen ble alle andre maskiner som kunne kobles opp mot samme nettverk skrudd av. Overføring til TV foregikk via normal VGA-skjermkabel og minijack-ledning for lydoverføring. Alle andre applikasjoner på maskinen som kunne ha brukt nettet ble under testen skrudd av.

Testene ble alle gjennomført på formiddagen på samme dag. I løpet av dette tidsrommet forekom det ingen feil på nettet som kunne ha påvirket testen. Dermed skal kriteriene for alle testene være lik.

Spesielle forhold ved filmleie via TV
Denne testen ble gjennomført på tre forskjellige steder, på grunn av utfordringen med å få installert alle aktørene på en lokasjon. Derfor kan det forekomme noen små variasjoner i testmiljøene, selv om vi har gjort det vi kan for å benytte sammenlignbare miljøer.

Det vil si at kvalitetsnivå på skjerm er lik, belysning i rom er lik, nettlinjene er i alle tilfellene så bra at dette ikke vil være noen feilkilde.

Pris
Prisen har i denne testen spilt en rolle, likevel har ikke rimelig pris oppveiet for manglende teknologiske løsninger. Her har vi satt mer fokus på hvor brukervennlige tjenestene er og hvordan de fungerer sett i forhold til målet om å se film. I karaktersettingen har prisen utgjort 1/5 av karakteren.

Prisen mellom de forskjellige tjenestene varierer noe og i de tilfeller hvor prisen har vært utenom normalen både i positiv og negativ favør så kommer dette klart frem både i test og karaktersetting.

Utvalg
Under utvalg har vi tatt utgangspunkt i hva slags tibud du kan forvente å finne ved kjøp eller leie av film andre steder. I testen av leie via nett har vi sammenlignet utvalget hos de forskjellige leverandørene mot en liste på 10 nyheter som du kan finne i en normal videobutikk i dag og et utvalg på 10 klassiske filmer som enhver filmleverandør bør ha på plass. I utvalget er det under testene også tatt hensyn til om tjenestene har en uttalt profil og fokus på spesielle filmer. Vi har også sett på utvalget av annen type underholdning som serier, dokumentarer og annet. Flere av tjenestene har spesialisert seg på noen områder samtidig som de leverer spillefilm.

Vi har i testen også hatt et fokus på utvalg av HD-film. HD er den kvaliteten fler og fler forventer og ønsker å få levert underholdningen i. Et utvalg av HD-materiale gir derfor et pluss i testen, selv om det totalt sett ikke har hatt noen stor effekt for karaktersettingen.

Brukervennlighet
Dette er det området som har fått størst fokus i testen. Brukervennligheten er essensiell for hvorvidt folk ønsker å leie film via disse tjenestene. Vi har da sett på design, menyoppsett, informasjon om filmene, hvordan du finner frem til filmer og søkefunksjoner. Ikke minst har vi vurdert du må gå frem for å leie film ved de forskjellige tjenestene.

Vi har samtidig vurdert brukervennlighet og funksjoner ved avspilling av filmene. Vi har da sett på om det går an å spole eller hoppe i filmene og om du får noen ekstra valg ved leie, som for eksempel valg av tekst eller språk. Det har også vært et viktig aspekt hvordan filmene oppfører seg ved avspilling. Mye hakking og langt tid på oppstart vil gi et negativt utslag.

Kvalitet
Vi har selvfølgelig også vurdert kvaliteten på filmene vi har leid. Vi har da tatt utgangspunkt i hva slags kvalitet du kan forvente ved leie av en fysisk DVD. Ved leie via nett har vi også vurdert hvordan kvaliteten blir ved overføring til ekstern TV. TV-en som ble benyttet til dette var en 42 tommer LCD-skjerm fra Samsung.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen