TEST: Slik testet vi
Test

Slik testet vi

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I vår test av musikktjenester satte vi opp følgende kriterier:

Brukervennlighet:
Under brukervennlighet så vi på hva slags funksjoner tjenesten hadde. Var det for eksempel mulig å lytte til låtene før kjøp? Var det noe slags informasjon om filene og om artisten?

Vi så også på hvordan søkefunksjonen fungerte. Klarer den for eksempel å skille mellom to band med samme navn? Ikke minst testet vi hvordan søkefunksjonen taklet skrivefeil.

I tillegg så vi på hva slags ekstrafunksjoner tjenesten hadde, har den for eksempel egne tilbud og mulighet til å sette opp spilleliste i butikken, så telte dette positivt.

Utvalg:
De aller fleste musikktjenestene har godt utvalg av nyere populær musikk ifølge våre tester. Vi har i tillegg til dette sett på spesialområder hvis tjenestene har valgt seg ut noen slike.

I tillegg har vi testet hvorvidt tjenestene har noen utvalgte band på sin meny. Disse bandene er valgt ut fordi de representerer "sær" musikk, nyere musikk som ikke nødvendigvis er mainstream, gamle klassikere, fordi det finnes andre band med samme navn og fordi de gir mulighet til å sjekke hvordan tjenestene takler enkle skrivefeil.

Mer om de utvalgte bandene kan du lese på linken som fører til Wikipedia.

- Ekseption
- Magma
- Timo Räisänen
- Kenneth Ishak
- Gasolin'
- Popol Vuh (norske bandet, ikke tyske)
- Dollie de lux med albumet Which Witch.

Pris:
Her har vi sett på både tilbud og normale priser. Vi har også sett svært negativt på skjulte pristillegg som det ikke opplyses om før betaling.

Kvalitet:
Her har vi sett på hva slags varer du faktisk får og hva de kan brukes til. Vi har da sett på ikke bare kb/s. Vi har også lagt vekt på om varen er anvendelig. Vi har da forsøkt å spille av alle sangene i både Windows Media Player, iTunes, Winamp og VLC. Vi har også forsøkt å overføre både til iPod og til en Creative MP3-spiller.

Her har DRM-beskyttelse en stor betydning, og vi har sett svært positivt på musikk som kan anvendes med stor frihet selv om den skulle ha kopibeskyttelse. Musikk som blir låst til få bruksområder som en følge av innebygde sperrer gir derimot dårlig utfall.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen