Slik ser menyene ut, og nå vet vi hva som ligger bak. (Bilde: Sony Ericsson)

Slik styrer du X1

Sony Ericssons første Windows Mobile-telefon, X1, er fortsatt nesten ett helt år unna butikkhyllene. Allikevel er det en av de mer populære telefonene i vår prisguide, og en telefon flere ser ut til å vente på.

Les vår sniktitt på Sony Ericsson X1 >>

Menysystemet mer avklart

Nå har Sony Ericsson sluppet mer informasjon om det myteomspunnede menysystemet til telefonen, som Sony Ericsson sa veldig lite om under lanseringen i Barcelona. I følge produsenten skal menyene være inndelt i forskjellige kategorier og menyvindu. Disse skal, sammen med det vanlige Windows Mobile-oppsettet styre telefonen.

Men ting kan tyde på at disse menyvinduene skal være noe adskilt fra resten av menyene. En av avsløringene som Sony Ericsson har kommet med er at telefonen skal få en egen dedikert snarveistast for menyvinduene.

Når du kjøper telefonen skal den komme med minst fem slike menyvindu forhåndsinstallert, deriblant et eget menyvindu for Sony Ericsson-valg og et for Media Experience. Det er vel ingen bombe at det siste skal inneholde alt av multimedia-valg, som filmspiller, musikkspiller og bilder. En egen forhåndsviser skal så vise et utdrag av filmklipp og bilder tatt med kameraet.

Et annet menyvindu heter Microsoft Today, som skal gi alt dagsaktuelt av informasjon, som dagens vær, nye e-post og meldinger og kalenderoppføringer.

I tillegg skal det være fullt mulig å endre, laste ned og lage egne menyvindu med et utvalg av funskjoner tilpasset ditt behov.

Egen mediaspiller

Akkurat når det gjelder media-støtten, så er det nå klart at X1 kommer til å få en egen mediaspiller i tillegg til den som følger med Windows Mobile. X1 skal også støtte DLNA, som betyr at du kan koble sammen flere trådløse enheter og dele medieinnhold trådløst.

Det gikk en stund rykter om at X1 var utsatt fra Sony Ericssons side, og at telefonen ikke ville komme før tidligst til neste år. Dette er siden blitt avkreftet, og det ligger an til at X1 kommer i butikkhyllene før årets julehandel. Hva prisen blir er fortsatt uklart.

(Kilde: Mobil.se, Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen