Slik spiller du på Iphone. (Foto: Simen Willgohs / Amobil - alle bilder)

Slik spiller du på Iphone

Samtidig som Iphone ble sluppet for salg over hele verden i dag, åpnet Apple sin App-store, der du kan kjøpe og laste ned nye spill og programmer til din Iphone. Det har vært rettet stor spenning til hvordan Iphone kom til å takle spill, og nå har vi fått prøve noen av de første spillene som har blitt lansert til telefonen.

Koster opptil 55 kroner for et spill

Vi har brukt et par timer på å teste spillmulighetene og hvordan App Store fungerer. Førsteinntrykket er bra. Det er lett å laste ned spill, prisene er ikke spesielt høyre (varierer fra 0 til 55 kroner), og det er en noenlunde bredde i hvilke spill som tilbys. Samtidig skal det sies at utviklerne til nå kun har hatt måneder på seg til å utvikle spill og at det derfor trolig kommer langt flere i tiden som kommer.

Et annet aspekt er nok at flere utviklere holder på bremsen inntil de ser hvordan salget av Iphone 3G utarter seg. Høyt salg betyr nesten automatisk større utvalg av programmer og spill.

Selve installeringen er heller ingen sak. Med en gang du laster ned et spill, kommer det opp på skrivebordet med en liten strek som viser hvor langt en er kommet i installeringen. Eneste minus er at alle programmer og spill over 10 MB i størrelse krever Wi-fi-linje for nedlasting.

Iphone kan herje på spillfronten

Etter å ha prøvd fire spill i vel to timer må vi si at det ikke er noe å utsette på bredden av spillene i Iphone. De fire representerer hver sine spillemåter, og selv om vi ikke fant noe strategispill av interesse i App Store nå, skal dette være på vei. Den innebygde akselerasjonsmåleren og fargerike, store skjermen gjør at vi anbefaler å prøve ut racerspillene - selv om dette kanskje ikke er ditt favorittspill.

Når det gjelder å kontrollere spillene syns ikke vi dette er noe problem. Det er faktisk langt mer intuitivt å trykke deg rundt på et spillbrett enn å bruke enkelte taster, og selv om akselerasjonsmotoren er utfordrende å mestre, gjør den spillet langt artigere.

I videoen under kan du se de fire spillene i aksjon.

Iphone 3G - Spillstøtte

Vis større

(

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen