Slik skal Windows Mobile bli størst

Windows Phone 7 er en helt ny mobilplattform, og en av de vesentligste forskjellene fra tidligere er at Microsoft nå vil ha full kontroll over hvilke programmer som skal kunne kjøres på mobiltelefoner som bruker selskapets operativsystem. Blant annet har de satt foten ned for egenutviklede brukergrensesnitt. Slike grensesnitt har gjort det mulig for produsentene å kjempe om vår gunst.

Når Microsoft ikke tillater annet enn sitt eget Metro-brukergrensesnitt, så vil du ikke se mye forskjell i innholdet på en Windows Phone fra Samsung, LG eller en annen produsent. I stedet blir produsentene nødt til å konkurrere på design og spesifikasjoner.

Egen utvikler
Ifølge Ars Technica skal Microsoft ha åpnet for at produsentene likevel skal kunne gjøre unike tilpasninger av telefonene. Brukergrensesnittet mår de riktig nok holde seg unna. Microsoft ansetter en egen utvikler som kan jobbe med en koreansk produsent, trolig LG eller Samsung. Utvikleren skal bidra til å utvikle programvare som gjør produsentens produkt til noe unikt.

Men uansett hvilke tilpasninger det er snakk om, så er det begrenset hva det er mulig å få til. Microsoft har satt en grense på 6 applikasjoner som til sammen ikke må være større enn 60 MB. Utviklere for produsentene vil også få tilgang til noen ekstra API-er, men det er ikke sagt hvilke API-er det er snakk om. En API (Application Programming Interface) er nødvendig for at programmet skal kunne bruke funksjoner på mobiltelefonen.

Uten mulighet for å differensiere produktene er det mindre interessant for produsentene å satse på Windows Mobile, enn for eksempel på Android. Samsung har gått enda lenger. De satser riktig nok på flere plattformer, men har i tillegg gjort som Apple - laget sitt eget OS (Bada). Det går greit for Samsung og Apple. I motsetning til Microsoft utvikler og produserer de sine egne mobiltelefoner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen