Slik skal Microsoft ta Apple

Slik skal Microsoft ta Apple

Microsoft skal lansere ny Windows Mobile og tre nye mobiltjenester under Mobile World Congress i Barcelone i februar, skriver neowin.net. Blant tjenestene finner vi direkte konkurrenter til Apple App Store og Mobileme. Tjenestene skal ha navnene Skybox, Skyline og Skymarket.

Skybox

Skybox skal være en tjeneste som lar deg synkronisere mobiltelefonen din over internett. Det skal blant annet være mulig å gjøre synkroniseringen automatisk, slik at du slipper å tenke på det selv.

Tjenesten vil la deg ta sikkerhetskopi av kontaktliste, kalender, meldinger, bilder og annet. Fra Skybox skal det også være lett å dele informasjonen med andre. Det spekuleres i om Microsoft vil gjøre Skybox tilgjengelig også for andre mobilplattformer enn Windows Mobile.

Skyline

Skyline skal ifølge Neowin være en versjon av Skybox for bedrifter. Tjenesten vil fungere med Exchange, og vil kjøre på bedriftens egne tjenere.

Skymarket

Konkurrenten til Apples App Store skal hete Skymarket. Dette blir en egen butikk for mobilprogrammer til Windows Mobile. Planene om denne tjenesten ble kjent i fjor, da Microsoft søkte etter utviklere til prosjektet.

Ifølge Neowin skal Skymarket inneholde 1000 programmer som allerede finnes til Windows Mobile. Fordelen med en slik løsning er imidlertid at det blir svært enkelt å laste ned programmer, da dette kan gjøres rett fra mobilen uten at du trenger å søke opp programmene på nettet først.

Dette skal være et ekte skjerskudd fra det kommende Windows Mobile 6.5.
Dette skal være et ekte skjerskudd fra det kommende Windows Mobile 6.5.

Windows Mobile 6.5

Det er også ventet at Microsoft lanserer Windows Mobile 6.5 i Barcelona. Dette blir oppfølgeren til dagens versjon 6.1, som ble lansert på messen i fjor. Den nye versjonen av operativsystemet skal ifølge nettstedet allerede være ute hos mobilprodusenter for testing.

Nettstedet hevder imidlertid å vite at tidligere lekkede skjermbilder fra det som hevdes å være Windows Mobile 6.5 er ekte. Vi omtalte skjermbildene i fjor høst, men det var da usikkert om de var fabrikert.

Om Microsoft faktisk lanserer noen av tjenestene eller Windows Mobile 6.5 under årets Mobile World Congress får vi først vite sikkert i februar.

(Kilde: neowin.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen