Slik skal Google knekke iPad

Det var under gårsdagens D: Dive Into Mobile-konferanse at Googles Android-sjef Andy Rubin kunne vise fram neste oppgradering av mobiloperativsystemet, Honeycomb.

Samme dag som Google slapp Android 2.3 – bedre kjent som Gingerbread – fikk vi en forsmak på neste utgave av operativsystemet, og her er det fokus på nettbrett.

Rubin hadde nemlig med seg mer enn bare mobilen Nexus S på konferansen, han viste også fram en prototype på et Android-nettbrett fra Motorola med Honeycomb installert, skriver blant andre Engadget. Teknoblogg-sfæren startet umiddelbart opp ryktefabrikkene, og det spekuleres nå i om prototypen er Motorolas Stingray.

Les også: 
Slik får du norsk iPad billigst.

Rubin brukte i første omgang enheten til at vise en kommende utgave av Google Maps med 3D og vektorgrafikk, som kommer til Android-mobiler allerede i 2.3-utgaven av operativsystemet. Men vi kan også se at Honeycomb ser annerledes ut enn dagens Android-versjoner, og mer tilpasset nettbrett. De tradisjonelle Android-knappene er borte og ifølge Engadget er applikasjonene mer PC-aktige. Du kan se en video av Rubins demonstrasjon nederst i saken, og bedømme selv.

- Vi har lagt nye API-er til Honeycomb som lar en applikasjon deles i flere vinduer. På et nettbrett kan de vises side om side, mens på en telefon kan de vises etter hverandre, sa Rubin.

Slik blir Honeycomb:Kilder: All things D, Engadget.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen