(Foto: Symbian Foundation)

Slik ser Symbian-hæren ut

Symbian Foundation

Symbian Foundation ble stiftet i sommer, samtidig som det ble kjent at Nokia ville kjøpe opp Symbian.
Målsetningen for medlemmene i Symbian Foundation er å lage en helt åpen Symbian-versjon med et menysystem som kombinerer både S60, UIQ og NTT Docomos MOAP-grensesnitt.
På sikt skal kildekoden gjøres tilgjengelig for allmennheten, slik at hvem som helst kan bidra i utviklingen.
Alle medlemmene i Symbian Foundation har forpliktet seg til å bidra til å utvikle den kommende plattformen. I skrivende stund har organisasjonen 40 medlemmer, og nye operatører, produsenter og andre selskaper slutter seg til klubben fortløpende.

Den 24. juni i år kom nyheten om at Nokia ville kjøpe ut resten av Symbian-eieren og gjøre operativsystemet åpent. Alt tyder på at dette er et grep for å stå i mot konkurransen fra Googles kommende Linux-plattform Android og andre åpne operativsystemer.

Samtidig som oppkjøpet ble kjent, ble organisasjonen Symbian Foundation stiftet. Allerede fra dag én ble alle de største mobilprodusentene med på laget, i tillegg til en lang liste operatører og andre selskaper i mobilbransjen.

Bare i løpet av de siste dagene har ni nye selskaper sluttet seg til organisasjonen, blant annet Opera Software, UIQ og Sharp. Medlemsantallet er nå oppe i 40 selskaper, som alle har forpliktet seg til å utvikle funksjoner, programvare og annet som skal brukes i den nye Symbian-versjonen.

På medlemslisten finner du alle de største mobilprodusentene, et lass med operatører og programvare- og maskinvareprodusenter. Av de store mobilprodusentene som selger telefoner i Norge er det kun Apple og HTC som står på sidelinjen. Utviklingen av den kommende plattforman starter i begynnelsen av 2009.

(Kilder: Symbian Foundation)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen