Slik selger du bildene dine

En fotograf ble spurt om han kunne hjelpe et lokalt idrettslag å tjene penger til klubben, de skulle lage og selge en kalender og ville bruke deres utøvere som modeller. De spurte om han kunne hjelpe til med å ta portretter av de, men de hadde dessverre ikke råd til å betale for arbeidet. Han takket ja til dette på betingelsen at de la til en adresse til hjemmesiden hans på kalenderen, brukte et par timer på fotograferingen, og fikk en haug gratis reklame.

Dette prinsippet kan også brukes i andre sammenhenger. Hvor ofte har du ikke vært ute med kamera og sett foreldre stå og ta bilde av barna sine med mobiltelefonen? Tilby deg å ta et par bilder av de, så sender du dem bildene per e-post, hvor du inkluderer en link til hjemmesiden din. Om du kan ta gode bilder og har en god hjemmeside hvor du viser det frem, kan det øke salget ditt.

Andre steder
Andre steder hvor du kan gjøre dette er for eksempel idrettsarrangementer, konserter, eller andre lokale arrangementer. Lokalavisen burde være proppfull av muligheter hvor du kan skaffe deg litt gratisreklame. Bryllup er også en flott anledning for dette. I et bryllup vil det sannsynligvis være andre fremtidige par, i et ledig øyeblikk, ta et par portretter av dem, og send bildene på e-post.

Les også: Arbeidsflyt for fotografer.

Utnytt nettverket
Er du heldig nok til å kjenne en interiørarkitekt har du en gylden mulighet de fleste andre fotografer ikke har. Snakk med arkitekten og foreslå at han/hun kan ta med seg en mappe med dine bilder i, og om arkitekten synes noen av dine bilder passer på veggen til sine kunder, kan du få en eksperts uttalelse på at akkurat dine bilder hadde vært perfekt på kundens vegg. Om du har problemer med å få en slik ordning kan du foreslå at arkitekten får en del av overskuddet, det er fortsatt god reklame for deg.

Om du tenker deg om finner du sikkert flere steder hvor denne teknikken kan brukes. Det er bare å huske prinsippet, finn noen som kan bruke bildene dine, finn en måte å hjelpe dem på, så vil det føles som en tjeneste fra din side. Mottakeren vil sitte igjen med et kjempeflott inntrykk av deg som er gull verdt når du skal selge noe til de senere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen