Slik samler du vennene dine

Antallet sosiale nettverk har eksplodert det siste året, og mange benytter seg av både Facebook, Twitter, Flickr, Friendfeed, Youtube og et titalls andre. Synes du det begynner og bli uoversiktlig kan du nå samle alle disse tjenestene i en felles frontportal, slik at vennene dine er oppdatert på alt du gjør, på samtlige av tjenestene du velger å dele.

Norsk innovasjon
Kanskje den beste tjenesten for å samle alt under samme tak er norskutviklede Second Brain. I det øyeblikket du har opprettet en profil kan du med enkelhet importere venner og kontakter fra andre tjenester og applikasjoner, og Second Brain har støtte for alle de største.

Dette betyr at vennene dine på enkel måte kan se hvor du er via Twitter, se dine siste krumspring på Facebook, ha full kontroll over hva du har lastet opp til Youtube, og få med seg hva som er på dine siste bilder på Flickr, alt på samme side.


Norske Second Brain tar opp kampen mot blant annet nykommeren Swurl.

Mange om ditt sosiale liv.
Det er som sagt en formidabel eksplosjon innen utvilkingen av sosiale nettverkstjenester, og jeg og mange med meg, begynner og miste oversikt over hva man gjør hvor. Second Brain og den mer kjente amerikanske varianten Swurl prøver og gjøre dette lettere både for deg og dine venner. En portal med all info samlet er utvilsomt en fordel for å holde fullstendig oversikt over eget og andres liv.

Swurl lar deg også samle alt på et sted, og her kan du også plukke av en smørbrødliste på rundt 20 forskjellige sosiale nettverk, og støtte for Amazon, Del.icio.us, Picasa og StumbleUpon vil nok falle i smak hos mange. Å inkorporere de forskjellige tjenestene til Swurl krever egentlig bare et par tastetrykk per side, og selvsagt at du har oversikt over passordene dine. Swurl legger også mye vekt på bloggingaspektet ved din sosiale omgang, og du trenger ikke å være redd for at vennene dine som følger deg, går glipp av noe som helst.

Ulempen med denne typen tjenester er selvsagt at hvis du velger å gå inn med mann og mus, må du være forberedt på at mange kan følge med på nesten alt du foretar deg i disse sosiale nettverkene. Det er selvsagt ikke noe problem hvis du inviterer dine nærmeste venner, og har en relativt moderat tone i forhold til hva du publiserer, men er du mer av den vågale typen kan det lønne seg å tenke seg om to ganger.Second Brain i rask vekst.
Det er mange av funksjonene i de to applikasjonene som er like, men daglig leder Lars G. Teigen i Second Brain, mener at deres tjeneste er vesentlig mer innholdsfokusert enn for eksempel Swurl.

- Vi skal være en samlende tjeneste for alt innhold, og ikke bare en oppsummering av RSS-feeder. Siden den ordentlige starten i mars har det gått veldig bra, og spesielt de seks siste ukene har vi opplevd en voldsom vekst. Dette i stor grad på grunn av at vi har fått mye dekning i internasjonal og nasjonal presse. Det er alltid de 1.000 første brukerne som er vankelige å få i land, etter dette går mye av seg selv. Etter at TechCrunsh skrev om Second Brain har vi merket vesentlig større pågang, sier Teigen til Teknofil.

Virrvarr av tilsvarende.
Swurl og Second Brain er defintivt ikke alene om å ville kategorisere og samle alt brukergenerert materiale du omgir deg med på nettet. Både Friendfeed, Spokeo og Iminta tilbyr nesten tilsvarende tjenester, så her må du rett og slett bare prøve deg frem.

Norske Second Brain fremstår uansett som et meget godt alternativ til de mange internasjonale konkurrentene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen