Slik redder du selv slettede SMS

Programmet heter SIMCon, og forutsetter at du har en vanlig smartkort-leser og en PC med Windows operativsystem. Er disse tingene på plass kan du kopiere alle data fra SIM-kortet over til en PC, der informasjonen analyseres. Her vil du også finne meldinger som er slettet, eller meldinger som er skrevet i et format som ikke er støttet av telefonen din.

Gratis til politifolk
Programvaren kan kjøpes via Internett og koster 95 euro (ca 800 kroner). Kan du dokumentere at du jobber i Politiet får du den gratis.

Programmet skal kunne redde viktig informasjon, men det finnes nok en del brukere med helt andre hensikter. SIMCon kan også benyttes av personer som ønsker å snoke i andres privatliv ved å lese meldinger som er slettet. Skjermdumpene som skal vise hvordan programmet virker viser også tydelig at dette er et bruksområde produsenten har i tankene.

Proff-hjelp
Har du virkelig viktig informasjon du vil ha berget, kan det imidlertid lønne seg å ta kontakt med profesjonelle dataetterforskere. Da vil du også kunne finne frem til informasjon som er lagret i mobilens minne, og ikke bare på SIM-kortet. Men samme hvilken løsning du velger skal du være klar over at ikke all informasjon lar seg gjenopprette.

Nye tekstmeldinger vil overskrive data fra slettede meldinger, fordi mobilen vil oppfatte plassen der de slette meldingene ligger som ledig minne. På samme måte vil en MMS med bilde kunne overskrive hundrevis av gamle SMS.

Bevissikring
Ønsker du å sikre data for å bruke dette som bevis i en straffesak kan det også være greit å overlate jobben til profesjonelle. Kongsvingerselskapet IBAS har flere ganger bistått politiet med sikring av bevis fra mobiltelefoner, blant annet i den høyt profilerte Knutby-saken.

IBAS har også mulighet for å analysere data og tolke resultatene slik at du får med så mye informasjon som mulig.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen