Slik oppdatererer du mobilens firmware

Slik oppdatererer du mobilens firmware

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det lønner seg å oppdatere til siste versjon av telefonprogramvaren (firmware). I de fleste tilfeller har programvaren blitt forbedret i tiden etter at mobilen kom i produksjon. Det kan dreie seg om programfeil som har blitt fjernet, men det kan også være nyttige funksjoner som har blitt lagt til. I noen tilfeller har faktisk ny firmware ført til at mobilen bruker mye mindre strøm, og dermed kan det gå lengre tid mellom hver lading.

Les også:

-
Fra mobil til mobil
- Oppdateringer til N95 og N800
- Slik gjør du Benq-Siemens raskere


Oppdateringen er grei å gjøre når telefonen er helt ny, mens man ennå ikke har rukket å rote vekk USB-kabelen. Mobilen er da dessuten tom, uten viktige data. Etter at du installerer ny programvareversjon, slettes nemlig alt du har lagret på telefonen. Dersom du har brukt mobilen en stund, og ønsker å beholde det du har lagret, kan du lese denne artikkelen om hvordan du tar backup av mobilen din.

Du finner den nyeste programvaren til din mobil hos mobilprodusenten:

LG
Sony Ericsson 
Nokia
Motorola
Samsung

På hjemmesidene er det utførlig veiledning for oppdateringen, dersom du trenger det. I utgangspunktet trenger du bare å laste ned et program, koble til USB-kabelen som følger med mobilen, og åpne programmet når det er ferdig nedlastet. Det meste går av seg selv.

Husk bare at dersom du oppdaterer en Sony Ericsson-mobil kan du få beskjed om å holde inn C-tasten. Her gjelder det bare å være litt tålmodig, for du må holde den inne ganske lenge. Dersom du ikke får noen respons, kobler du den av USB-kabelen og kobler den på igjen. Husk at den skal være fullstendig avslått når du gjør dette, og batteriet må være på plass.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen