Slik mestrer du Series 60

Alternativ tekst mangler

Vi hører stadig snakk om at Symbian Series 60 er et smart operativsystem. Men hva er det egentlig selgeren snakker om når han serverer salgstriksene på løpende bånd? Hva kan Series 60 gjøre som ikke en vanlig mobil kan?

Series 60 er et grensesnitt som vi finner i en lang rekke Nokia-telefoner. For eksempel hele N-serien og E-serien, så vel som for eksempel 6630 og 6680. Andre produsenter har også laget telefoner med Series 60, men det er i et fåtall.

De telefonene som har Series 60 er basert på SymbianOS. Tilsammen danner Series 60 og SymbianOS et smart operativsystem som omtales som Symbian Series 60, der du har visse fordeler i forhold til vanlige telefoner.

Med Symbian Series 60 kan du for eksempel gjøre flere ting samtidig, akkurat som på en PC. Du kan for eksempel minimere en tekstmelding som du holder på å skrive, mens du blar i kontaktlisten eller planleggeren.

En annen fordel med Symbian Series 60 er at operativsystemet brukes i et så stort antall telefoner, at mange er kjent med systemet. Om du tidligere har eid en Siemens SX1, kjenner du deg lett igjen i en splitter ny Nokia N80.

Har du en telefon med Series 60? Da finnes det utallige muligheter. For eksempel finnes det bøttevis med snarveier som gjør telefonen rask å bruke.

Du kan også installere egne programmer på telefonen, og gjøre telefonen personlig på det viset. For eksempel kan du innstallere et program som gjør at skjermspareren er en værmelding for de neste fem dagene. Du kan også installere programmer som en egen metronom på telefonen dersom du spiller et instrument. Kort sagt finnes det et bredt spekter av programmer.

(Dette er en ny versjon av Series 60-guiden fra april 2005)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen