Slik lurer de piratjegerne

Piratjegerne er på hugget ovenfor nettbrukere som stjeler musikk, programmer og film de ikke har rett til. Ved å følge med på nettrafikken kan de fort dukke opp på døren for å ta en titt på innholdet på piratenes maskin. Men det er fullt mulig å skjule seg, og det er det noen som vet å tjene penger på.

Gratis anonymitet
Den enkleste måten å skjule seg på har faktisk opphav i Norge og er helt gratis. Programmet "Tor" skjuler ikke bare nedlastninger, men også all annen nettrafikk. Ved å rute nettbesøk gjennom andre nettadresser koblet på nettverket vil det være svært vanskelig å slå fast hvor folk har beveget seg. Tor er i utgangspunktet ment for å beskytte nettbrukeres personvern, men mange vet nok å bruke nettverket til mindre hederlige formål.


Slik fungerer Tor.

Satser på de lovløse
Derimot er det andre som vet å spesialisere seg på ulovlig virksomhet. Programmet Torrent Privacy er spesialutviklet for å skjule nedlastninger for andre. Ifølge Torrentfreak skal det være ekstremt enkelt å ta i bruk. Programmet kobler brukeren enkelt opp mot en ekstern server som tildeler maskinen en ny IP-adresse. På denne måten kan det vanskelig oppdages hvor brukeren befinner seg og hvem den er.

- De siste årene har det blitt utviklet en rekke sofistikerte metoder for å snoke i folks dataoverføringer. Vi befinner oss på et punkt hvor det å surfe på nett uten kryptering ikke er en mulighet lengre. Hva du enn gjør på nett er du ikke alene. Du observeres eller dine data lagres for senere bruk og analyse. Det er derfor vi har laget en tjeneste som gir deg 100 prosent privatliv mens du benytter deg av Bittorrent protokollen, skriver de russiske bakmennene på programmets nettside.

Om du føler behov for en slik beskyttelse må du derimot være villig til å betale. Å bruke tjenesten er nemlig ikke gratis. For et års bruk koster tjenesten 530 kroner. Mange synes kanskje det er en rimelig pris å betale, men det spørs om det ikke er smartere å betale for moroa i utgangspunktet. Tjenesten sier nemlig ingenting om de dekker søksmål mot deg om det skulle vise seg at sikringen ikke holder mål.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen