Slik leier du film på Itunes

Den amerikanske nettbutikken Itunes Music Store har langt mer å tilby enn musikk. Både TV-serier og filmer er blant innholdet som kan lastes ned via dette programmet. Problemet er bare at det kun er tilgjengelig for amerikanere. Nordmenn og andre nasjonaliteter sperres forståelig nok ute fra tjenesten.

Det ser heller ikke ut til at det skal dukke opp noe tilbud i Norge med det første, selv om sjefen i Apple har indikert at han gjerne vil lansere noe lignende i Europa i løpet av året. Filmselskapene sitter imidlertid på nøkkelen, siden den kompliserte rettighetsproblematikken må løses før vi kan laste ned TV og film fra verdens mest populære digitale butikk.

Ulovlig eller moralsk
Heldigvis er det en relativt enkel affære å få tilgang til alt innholdet på den amerikanske versjonen av Itunes. Det må imidlertid sies at dette sannsynligvis ikke er den mest lovlige løsningen, selv om du betaler full pris for innholdet. Sannsynligvis brytes nemlig lisensavtalen med Apple ved å gjøre dette. Allikevel er vel dette en langt mer moralsk løsning enn det andre digitale alternativet, som er gratis nedlasting av piratkopiert film og TV-serier.Uten at vi skal forsvare en slik løsning må det sies at ved å gå omveien for å få tatt i bruk Itunes vil i hvert fall opphavspersonene få noe tilbake.

Trenger adresse og konto
For å ta få tilgang til det amerikanske innholdet på Itunes må du i praksis registrere deg med amerikansk adresse og en amerikansk bankkonto. Det er imidlertid ikke mange forunt å ha dette liggende og slenge. Ved å ta i bruk nettet aktivt er allikevel dette enkelt å løse.

Først og fremst må du få deg en amerikansk adresse. Dersom du ikke har amerikanske venner som kan hjelpe deg finnes det flere tjenester som kan. Norske JetCarrier.com er en av disse. I utgangspunktet er tjenesten ment for de som vil handle på amerikanske nettbutikker som ikke sender varer over Atlanteren. Ved å registrere deg her vil du imidlertid få en amerikansk adresse som kan brukes ved registreringen på Itunes.Deretter må problemet med en amerikansk bankkonto løses. Dette er ikke umiddelbart enkelt å løse, men Itunes tilbyr også støtte for den nettbaserte betalingsløsningen PayPal. Ved å registrere en PayPal-konto som bruker ditt norske kredittkort (for eksempel VISA eller MasterCard) sammen med den amerikanske JetCarrier-adressen, kan du relativt enkelt registrere deg på Itunes.

Noen små fallgruver er det imidlertid. Først og fremst tar det et par dager, fordi du må verifisere kontoen din hos PayPal. Det får du ikke gjort før det automatiske trekket PayPal utfører på noen få kroner er registrert hos din nettbank. Noen dager senere finner du en kode som du må bruke til å verifisere kontoen. Deretter er det viktig å huske at du må bruke den amerikanske adressen og den nye PayPal-kontoen når du registrerer deg.

Kom til Norge
Når disse små trinnene er utført er det bare å gå amok i den amerikanske Itunes-butikken. Her er det mye kjent og relativt nytt innhold, som filmene Michael Clayton og Superbad, samt nye TV-serier som Unhitched og Eli Stone.

Vi skulle aller helst gjort dette helt lovlig, ved å laste ned serier via den norske butikken. Apple oppfordres derfor til å ta grep for å få laget et tilbud for europeiske og norske brukere. Opplevelsen og brukervennligheten er jo nemlig genial. Bare så synd at det egentlig bare er for amerikanere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen