Slik laster du ned film ? helt lovlig!

Film2home er den første tjenesten i Norden osm lar deg laste ned filmer lovlig, og er et samarbeid mellom distribusjonsselskapet Bonver og Warner Home Video. Tjenesten har vært tilgjengelig i Sverige siden mai, men først på onsdag klokken 10.00 fikk det norske markedet mulighet for å laste ned filmer til sin egen harddisk, uten å få politiet på nakken.

Alternativ tekst mangler
Gerard Versteegh tror flere studioer kommer med i film2home.

– Sur kjeft

– Frem til nå har vi bare kunnet komme med sur kjeft og stygge ord til de som laster ned. I lengden holder ikke det, men nå tilbyr vi noe håndfast for å møte konkurransen fra piratkopiering og nedlasting, sier Håvard Erga, Country Manager i Warner Home Video Norge.

Foreløpig finnes bare filmer fra Warner og enkelte små indie-selskaper i tjenesten, men i Sverige er også Universal med på nedlastingsfesten, og Bonver regner med å få på plass flere aktører på det norske markedet innen kort tid.

– Alle de store studioene følger veldig tett utviklingen på markedet her, understreker Bonver-grunnlegger Gerard Versteegh.

Begrensninger

Film2home har i nesten ett år tilbudt utleie av film via bredbånd. Det betyr at du, ved å betale 39 kroner, får streamet en film til din PC som du kan se en gang. Med film2homes nye tjeneste laster du derimot ned filmen til maskinen, og kan se den så mange ganger du vil. Prisen vil ligge på 99 kroner for eldre utgivelser, mens nye filmer normalt vil bli priset til 139 kroner, før prisen på dem også faller ned på 99 kroner. Prisen blir dermed en del lavere enn på DVD, men det finnes større begrensninger på bruken av filmene fra film2home.

Foreløpig er film2home kun tilgjengelig for PC-brukere, og du er også nødt til å bruke Internet Explorer for å laste ned filmene. I tillegg bruker tjenesten Microsofts DRM-system, noe som betyr at du ikke fritt kan se filmene på forskjellige PC-er, ei heller brenne dem ut på DVD. Du er også nødt til å bruke Windows Media Player for å se filmen, og vil du flytte filmen fra en PC til en annen, må du ta kontakt med film2home, og få dem til å gi deg rettigheter til det.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen